Maluna, Zana de Noapte Buna- o poveste buna de citit inainte de somn!

malunaMaluna Raza de Luna este Zana de Noapte Buna care ne-a trimis vise frumoase timp de cateva saptamani, cat a durat sa parcurgem toata povestea! Odata pe saptamana ea vine pe taramul oamenilor si aduce ceva bun copiilor cuminti! Pe tine te-a vizitat Maluna?

Biblioteca noastra prinde viata prin fiecare carte adaugata si rasfoita. Fiecare carte aduce un strop de magie sau, deopotriva, invataturi importante pentru un copil in plina dezvoltare emotionala, fizica si cognitiva. Noi nici nu am ajuns inca la scoala si deja cartile acumulate reusesc sa cuprinda o buna parte din spatiul dedicat depozitarii lor. Asta  datorita si plusului de valoare pe care Editura Univers Enciclopedic ne-a aduce la  fiecare colet, cu titluri alese cu grija si carti rasfoite pe nerasuflate, citite pe indelete. Fiecare titlu aduce cunostinte noi dar si cate o morala, lucruri frumoase la care sa te gandesti inainte de somn si care sa te inconjoare in vis.

Cele doua carti de luna aceasta sunt cat se poate de  opuse, una fiind despre inteligenta emotionala la copii si cealalta fiind o poveste a carui citit se intinde pe mai multe seri.

Maluna Raza de Luna – Zana de Noapte buna” este povestea unei zane, asa cum tradeaza de la inceput titlul, insa nu orice fel de zana! Da, o fi ea cocheta si putin vanitoasa, asa cum le sta bine cateodata zanelor insa un lucru o diferentiaza de celelate zane: faptul ca ii place sa spuna cuvinte de ocara.

Povestea incepe cam asa:

“Departe, foarte departe, în Pădurea Fermecată, trăieşte zâna de noapte bună: Maluna Rază de Lună… Staţi puţin, s-ar putea să nu ştiţi unde se află Pădurea Fermecată. Şi să nu ştiţi nici ce înseamnă o zână de noapte bună. Aşa că cel mai bine ar fi să începem chiar cu începutul. Pădurea Fermecată se află într-adevăr într-un loc îndepărtat şi tainic. Încercaţi să ajungeţi cu privirea cât puteţi de departe. Pădurea ar trebui să se afle cam pe acolo, numai că un pic mai departe. Chiar dincolo de zare… Dar ce înseamnă o zână de noapte bună? Răspunsul îl veţi afla citind această carte fermecătoare şi amuzantă.”

Cartea prezinta o poveste foarte frumoasa cu personaje fantastice, unele hazlii si altele chiar periculoase, insa are si cate o morala ici-colo, invatandu-i pe copii atitudinea pe care trebuie sa o aiba odata cu varsta, ce obiceiuri trebuie sa ii insoteasca mai departe si la care trebuie sa renunte. Cu coperti cartonate si cu  ilustratii foarte frumos realizate carea deschide un univers de creaturi magice si care mai de care mai dragalase cum este Patatica, prietena Malunei, Surorile Rosu-Roz si familia Turturica si arata, pe capitole, pregatirile pe care le face zana Maluna pentru ca, odata pe saptamana, sa poata ajunge pe taramul oamenilor si sa aduca ceva bun unuia dintre copiii cuminti. La cine crezi ca va poposi saptamana asta? Poate la tine?maluna

Maluna -Zana de Noapte buna este o carte ce poate fi un cadou frumos si va fi cu siguranta indragita de auditori dar si de cititori. Va fi pe placul copiilor mici de peste 3 ani dar si pe placul celor mai mari, pana in 10 ani care o vor savura pe deplin, chiar daca credinta lor in fiinte magice este deja pusa sub semnul intrebarii.

Cartea are 128 de pagini, copertile cartonate si lucioase, cu scrisul mare, asa cum i-ar prinde bine unui scolar care abia incepe sa citeasca, cu ilustratii atragatoare si viu colorate si cu un personaj care nu reuseste sa fie serios nicio clipa.

Daca nu ati inceput inca sa cititi carti mai lungi impreuna  cu copilul, asta e cartea care va va convinge sa incepeti.

O zi minunata va doresc!

XOXO

Lasă un răspuns