Cutia cu experimente. Top 4 experimente pentru copii

experimente pentru copiiCutia cu experimente pentru copii contine toate ustensilele necesare unui copil pentru a desfasura in conditii de siguranta, cu supravegherea adultului, toate cele 29 de experimente. Iata care sunt top 4 experimente pentru copii care au starnit interes deosebit in casa noastra!

Am luat acum ceva timp o cutie cu experimente de la Libris. Din multitudinea de oferte am ales cutia cu experimente cu legile naturii pentru ca mi s-a parut mai completa, explicand fenomene pe care cea mica deja le-a observat si nu a stiut sa si le explice. De la explicarea pocnitului unei pungi la cresterea cresonului si de la fabricarea unui ceas sau crearea bulelor de sapun, cu aceasta cutie, micutul explorator va face primii pasi in lumea stiintei. Iata un mic top 4 experimente de facut acasa!

Desi toate experimentele sunt usor de facut, unele necesita timp, pe care uneori copiii nu il au, altele depinde de soare, pe care parintii nu prea il prind decat daca e weekend, iar altele sunt usor banale. Noi am facut majoritatea experimentelor, mai mult cele care se puteau face seara pentru ca zilele scurte nu prea ne-au oferit sansa sa profitam de soare si de nori.experimente pentru copii

Ghidul ne ofera experimente din mai multe domenii: din natura, din domeniul fizicii, experimente cu aerul si experimente cu apa.

Un prim experiment a fost din natura: cresterea cresonului. In cutie veti gasi 2 jumatati de vas Petri, dar veti folosi numai o jumatate si semintele de creson. Se ia o bucata de servetel de hartie si se inmoaie in apa. Se poate folosi una dintre cele doua pipete daca doriti sa faceti mai atractiv experimentul pentru copii. Se adauga cateva seminte de creson si se asteapta 3 zile pana ies niste plante de 1 cm. Semintele de creson germineaza atunci cand intra in contact cu apa, se umfla si incep sa creasca. Hartia trebuie sa fie mereu uda!
experimente pentru copii

Al doilea experiment a fost din domeniul fizicii si a constat in montarea unui titirez cu care cea mica s-a tot jucat cateva zile. Drept urmare si jucariile simple pot fi la fel de interesante ca si cele mai complicate! In cutie vom gasi suportul de plastic al titirezului si hartie de carton cu mai multe culori. Acestea se monteaza si se roteste titirezul. Dintr-o data culorile nu mai pot fi recunoscute ci ele se amesteca si devin o singura culoare: gri, aproape alba.

View this post on Instagram

@libris.ro

A post shared by paolaivanro (@paolaivanro) on

Experimentele cu aerul au fost mai multe: pocnitul unei pungi umflate cu aer, lipirea unei ventuze si crearea unui avion si a unui planor. In schimb un fail a fost barca pe perna de aer. In cutie am gasit o barcuta din polistiren care avea gaura mai mica decat palnia asa ca aerul nu s-a dus cu totul sub barcuta, neputandu-se forma perna de aer care sa o miste din loc.

Cel mai placut experiment a fost cel cu apa si anume: crearea baloanelor de sapun mari si a solutiei perfecte care sa le ajute sa se formeze si sa reziste. Ingredientul secret a fost o lingurita de zahar, amestecata cu putin detergent de vase. Ulterior, am pus solutia intr-un vas Petri si am folosit inelul pentru a crea baloane de sapun mari. Totodata, am incercat sa facem baloane si cu  palnia sau cu paiul, amandoua fiind o reusita.

experimente pentru copii

Multe dintre experimente sunt usoare si cutia cu experimente va pune la dispozitie chiar tot ce este nevoie pentru a desfasura cele 29 de experimente din cele 4 categorii.

Componentele principale ale acestei cutii sunt:

– vas de lut
– ceas solar
– hartie de filtru
– vas Petri
– inel pentru baloane de sapun
– plastilina
– ventuza
– titirez colorat
– lupa

Produsul poate fi gasit pe Libris si este un cadou ideal pentru micutii pasionati de cercetare, stiinta si explicarea fenomenelor ce se produc in jurul lor. Arunca un ochi si la acest puzzle de podea cu corpul uman!

Voi cui ati darui un astfel de set de stiinta?

O seara placuta!

XOXO

One comment

  1. Anda Darie says:

    Știi, și fără să fiu părinte observ utilitatea cutiei acesteia. S-ar putea să-mi fi stârnit mie curiozități, eu care sunt cică de 10 ani adultă în toate actele.

Leave a Reply