Dulciuri fara Zahar de la Sweeteria. Dupa 3 ani de existenta, istoria dulciurilor fara zahar continua!

dulciuri fara zaharPofticiosii viseaza la Dulciuri Fara Zahar iar de 3 ani, Sweeteria a venit in intampinarea acestei pofte. Calatoria noastra a inceput cu prima napolitana cu vanilie luata ca gustare la pauza de la antrenament. Apoi a devenit clar, pentru mine, ca un desert fara zahar de la Sweeteria nu este de neglijat nici pentru mamele care insotesc copii la antrenament. Ulterior aprecierea mea s-a transformat intr-o fructuoasa si provocativa colaborare, mereu uimita de cate lucruri fara zahar se pot consuma, daca vrei sa schimbi ceva la dieta ta prin adaugarea de ceva dulce care nu ingrasa.

Odata cu izolarea in casa si punerea pe pauza a tututor activitatile obisnuite, a crescut in mod surprinzator si consumul de mancare si, in special, de dulciuri. Chiar daca programul de dinainte de criza era unul destul de bine stabilit, odata cu izolarea intr-o cutiuta de apartament, programul a fost dat peste cap de gustarile luate de plictiseala. Cea mica inca nu a luat proportii dar bunica-sa a inceput sezonul dulciurilor, facandu-i micutei cate un desert pe zi, dupa plac si dupa mofturi.

Sweeteria insa ne-a aratat o cale de a evita toate acele dulciuri din debara, sau macar ne-a aratat cum putem sa le reducem, inlocuindu-le cu variante mai sanatoase de dulciuri fara zahar. Viermisorii gumati si acri nu si-au gasit echivalentul, asa ca cea mica isi primeste zilnic portia de 3 bucati.

Cel mai recent pachet de la Sweeteria a fost plin de bunatati, ca de fiecare data si, a continut napolitane in diferite sortimente, batoane de cereale, Dulcisor pudra si monodoze, gem si dulceata, banuti de ciocolata alba si neagra dar si ciocolata cu inima de prune, alune de padure sau stafide.

Cu Dulcisor orice preparat devine unul fara zahar si consider ca este cel mai bun indulcitor pe care am avut prilejul sa il folosesc. Gustul mancarii ramane fidel ingredientelor, are zero calorii, zero indice glicemic si este foarte rezistent la gatit, nealterand gustul preparatului sau lasand vreun gust rezidual, chimic. Cel mai simplu test pentru a mine  a fost adaugarea de Dulcisor monodoze in cafea. Am deja un gust bine stabilit al cafelei ideale din fiecare dimineata din cei 15 ani de cand o consum, asa ca, orice ingredient care imi altereaza gustul cu care sunt obisnuita este deja un intrus. Dulcisor nici macar nu s-a simtit, m-am bucurat doar de o cafea buna zilnic, doar cu mai putine calorii si moderat de dulce, asa cum imi place! Intra sa vezi si reteta de de desert fara zahar facuta cu Dulcisor!

Banutii de ciocolata sunt niste dulciuri fara zahara special concepute pentru pofticiosi. Daca la ciocolata tinzi sa mai iei o patratica de pofta, la banuti nu te poti sabota singur. Dupa impresiile mele, e nevoie de cam de 2 banuti ca sa ajungi la echivalentul unei patratele de ciocolata Sweeteria, asa ca vei avea senzatia ca ai mancat deja foarte multa ciocolata si nu vei mai avea dorinta de a te mai intinde dupa una. Sau, chiar daca vei dori cateva patratele in plus, e guilt free, caloriile care in mod normal s-ar depune pe silueta, nu mai exista.

Desigur ca banutii se pot folosi si ca ingrediente in diferite prajituri fara zahar (cum ar fi aceste 3 deserturi simple fara lactoza) dar pot fi consumati si ca atare. Micutei mele ii place sa ii inveleasca in clatite, sa ii lase sa se topeasca si apoi sa ii manance clatita cu multa frisca deasupra. Banutii se aseamana foarte mult cu delicatesele Sweetie cu care ne-am delectat la evenimentul Bucovina Beauty 3.

Gemul si dulceata sunt cu adevarat deliciul pachetului, mai ales pentru mine. De fiecare data cand merg la tara tot mi se umple sacosa cu cate ceva bun si aproape mereu cu dulceata si compot. Compotul se termina imediat de micuta mea dar dulceata o stocam de ani buni intr-un colt de debara. Nici eu, nici sotul meu si cu atta mai putin fetita mea, nu manaca dulceata. Stiu, veti zice ca e unul dintre mofturile lumii moderne care prefera crema de ciocolata in locul dulcetii bio de la tara dar, surpriza e ca noi nici crema aia delicioasa de ciocolata nu o cumparam pentru ca i-am da tarcoale pana am manca-o. Asadar, ce nu vezi nu iti face pofta. Cu dulceata de la Sweeteria e insa un nou capitol in viata mea pentru ce am pus monopol pe ele ca o leoaica ce are prada in gura si maraie la fiecare vizitator ce atenteaza la o bucata.dulciuri fara zahar

In cazul meu, am desfacut dulceturile, le-am intins cate putin pe cate o clatita, dien fiecare sortiment si apoi duse au fost borcanele din calea pofticiosilor. Le-am mancat pe o felie de toast, pe clatite, pe painea proaspata din brutarie, pe biscuiti, impreuna cu iaurt si granola si in final le-am terminat. Nu as putea face diferentiere de gust intre ele ca si preferinta personala insa as putea spune cam asa: dulceata de mure este ehilibrata, dulceata de afine este foarte fina (atentie! ramai cu dintii, buzele si limba colorata cateva ore) iar gemul de zmeura este de un dulce-acrisor minunat. Pentru fanii unor dulciuri fara zahar recomand gemul de zmeura care va va face sa reganditi tot ce stiti pana in acel moment despre gemuri si dulceturi.dulciuri fara zahar

Napolitanele si batoanele cu cereale  au fost acele dulciuri fara zahar care au mers de minune ca gustare de plictiseala, are au insotit cafeaua de dimineata sau care au tinut loc de foame atunci cand ziua m-a purtat pana tarziu pe traseul impartirii de colete bunicilor. Langa dezinfectant si manusi, pe scaunul gol din dreapta mea staea mereu cate o gustarica plina de savoare dar fara senzatia de vinovatie de dupa.

Daca va gandeati ca Sweeteria duce lipsa de imaginatie, sa stiti ca sortimentele ce urmeaza sunt dovada clara ca ei nu fac doar chimie in laborator ci fac alchimie cu ciocolata. Doar asa s-ar explica cum au reusit sa faca noile specialitati de ciocolata cu inima de pruna, alune de padure si stafide. Bomboanele sub acoperire sunt un alt nivel de dulciuri fara zahar, asemanatoare cu variantele lor din comert, la fel de aratoase insa mult mai gustoase si cu mult mai putine calorii. Micuta mea este fanul alunelor de padure invelite in strat generos de ciocolata amaruie fara zahar adaugat, asta chiar si cand are in frigider Kinder Pinguin. Depinde insa de starea ei, uneori nu le vrea deloc, alteori prefera prunele pentru ca o ajuta la digestie iar alteori ne batem de la stafide. Le-a gustat pe toate, cate putin si parca a redus din consumul de dulciuri de alt fel.dulciuri fara zahar

Odata cu implinirea celor 3 ani de cand d-na Elena de la Sweeteria concepe cu drag, spor si pasiune, dulciuri fara zahar pentru fiecare pofticios, produsele au ajuns si pe rafturile magazinelor DM si pot fi gasite de orice curios care se intreba pana atunci daca varianta plasarii unei comenzi online este singura prin care poate intra in posesia produselor. In contextul actual, daca nu e musai sa iesi la magazin, te-as indruma catre varianta plasarii online a comenzii. Asta pentru ca tu sa stai acasa si sa fii sanatos, in asteptarea celor mai bune dulciuri fara zahar.

Toate produsele din portofoliul Sweeteria pot fi gasite pe www.sweeteria.com.ro, in magazine naturiste si plafare. Pentru voi am si o surpriza, constand intr-un concurs cu produse Sweeteria la care va puteti inscrie pe pagina de Facebook!

O zi minunata va doresc, insotita de multa sanatate!

XOXO

One comment

Leave a Reply