Carti cu fise prescolari. Cum ne pregatim pentru grupa zero?

fise prescolari

La gradinita aveau zilnic de lucrat pe fise prescolari asa ca munca mea acasa era mai usoara. De cand cu inchiderea scolilor si a gradinitelor am tot sperat ca in toamna va incepe scoala dar si acest lucru este incert. Asadar, ca sa imi usurez munca am decis sa o iau din timp, cu pasi mici ca sa nu ne ia prin surprindere grupa zero si cursurile online.

In ultima perioada am cam pus pe plan secundar lucrul pe fise de activitati pentru ca nu vroiam sa contribui in plus la stresul cauzat de izolare. Asa ca am investit mai mult in activitati distractive cum erau cele cu Lego Friends, jocuri de construit sau jocuri de societate. Insa, odata cu stirea ca de la toamna scoala va incepe tot online, mi-am pus un mare semn de intrebare daca micuta mea este pregatita la nivelul solicitat pentru scoala. Asadar, de cateva zile invatam, adunarea, scaderea, facem jocuri creative, fise prescolari, coloram si lipim abtibilduri. Hai sa vezi cele 5 carti de la Libris!

fise prescolari

Daca la restul cartilor cu fise prescolari nici nu s-a uitat cand a venit coletul, cartea de colorat de la Editura  Girasol “Super Deseneaza si Coloreaza 2” a fost un real succes. Inca de cand a terminat prima carte de colorat de la aceeasi editura cu acelasi format, si-a dorit si a doua carte. Nu stiam ca aceasta exista pana nu am gasit-o la Libris. I-a placut atat de mult incat nici nu am reusit sa ii fac poze ca ea deja a terminat de colorat toate cele 64 de pagini cu desene si a lipit toate cele 128 de autocolante. Toata cartea a fost complet colorata in 5 zile, asa ca rugam pe aceasta cale Editura Girasol sa scoata si varianta 3 a cartii 🙂 .fise prescolari

A doua carte ce a marcat inceputul acestei serii cu fise prescolari a fost una cu autocolante intitulata “Cuvinte –  carte de activitati cu autocolante 3-6 ani“. Cu un numar de numai 12 pagini a fost inceputul cel mai bun pentru ceea ce urma sa vina si sa starneasca cheful celei mici pentru activitatile din ghiozdanel dar si pentru cele matematice. Apartinand Editurii Litera, cartea este insotita de un poster mare in care sunt redate cele mai uzuale cuvinte scrise cu litere mici de tipar. Iar pentru a usura munca micutului, cuvintele sunt insotite de imagini viu colorate. Cel mai mult i-a placut la aceast carte ca avea multe autocolante, ceea ce a facut ca urmatoarele activitati sa fie primite cu multa curiozitate.

Urmatoarele doua carti sunt de la Editura Litera Mica si fac parte din colectia Academia Copiilor Isteti. Acestea au ca tematica Frozen, cu cele doua surori Anna si Elsa pe coperta. Cele doua carti au avut ca scop invatarea operatiilor matematice precum adunarea si scaderea. Am inceput cu adunarea pentru ca aveam deja o baza pe care am lucrat de cativa ani si am dezvoltat de acolo. Chiar daca primele pagini sunt foarte usoare, ele sunt esentiale intelegerii corecte a adunarii, asa ca va recomand sa nu sariti peste ele chiar daca al vostru copilas stie deja adunarea pana la 20 sau 30.fise prescolari

Invatam Adunarea” si “Invatam Scaderea” au acelasi format si invata copiii notiunile elementare ale adunarii si scaderii pana la 20. Totodata, bazate pe  unele personaje din filmul Frozen, intampinam probleme care se rezolva prin cele doua operatii. Cartile sunt, bineinteles, insotite de multe autocolante ce vor fi de folos in ducerea la bun sfarsit a unor activitati, ai jocuri inteeractive si au la final o diploma care atesta cunostintele insusite dupa parcurgerea ei. Diploma de sine statatoare va gadila cu siguranta orgoliul celui mic pentru ca are spatiu unde poate “semna” Regina Elsa.

De la Editura DPH (DIDACTICA PUBLISHING HOUSE) nu am mai avut de mult caiete cu activitati dar am avut ultimul puzzle cu corpul uman care a fost foarte educativ. Am ales o carte sub forma de ghiozdanel foarte simpatica pe nume “Ghiozdanelul meu Micul Imbatabil” dedicat varstei de 6-7 ani.

Comparativ cu cele doua carti de la Academia Copiilor Isteti ce erau dedicate unui “public” de peste 5 ani, acest ghiozdanel mi s-a parut chiar foarte usor. Continutul este adaptat programelor scolare actuale si contine 4 domenii de lucru: litere si cifre, forme si culori, spatiu si timp si desen liber. Cea mica nu este foarte incantata de desenul liber iar restul activitatilor erau foarte simple. De la trasarea pe linii punctate, la unirea unor puncte, sortarea crescatoare/descrescatoare a unor elemente, coloratul dupa codul cifrelor si incercuirea diferitelor animalute dupa culori, la toate am trecut in timp record. Cerintele pentru varsta de 6-7 ani sunt prea mici, astfel consider ca e o carte potrivita pentru un nivel de 4-5 ani. Cartea este foarta atragatoare ca si aspect, atat interior cat si exterior dar e prea simpla pentru un copil de grupa mare care lucreaza constant atat la gradinita dar si acasa.

Voi ce fise prescolari puteti recomanda? Cum va pregatiti copiii pentru scoala din toamna? Cum usurati tranzitia de la gradinita la scoala in contextul scolii online?

O zi minunata va doresc!

XOXO

Leave a Reply