Ceaiuri spectacol – blooming tea de la Arta Ceaiului

ceaiuri

Daca nu ai incercat inca aceste ceaiuri spectacol nu te poti considera pe deplin un iubitor de ceai. Blooming tea, cum se mai numesc aceste ceaiuri care infloresc, iti vor incanta atat privirea cat si papilele gustative.

Probabil ca ai gustat deja ceaiul verde sau ceaiul negru, ceaiul rosu sau alte diversitati. Indiferent ca ai inclus in consumul tau zilnic aceste ceaiuri sau ai fost “cu viza de flotant” in Tara Ceaiului, ceea ce trebuie sa stii e ca ceaiul creeaza fara doar si poate o oarecare “dependenta” nevinovata, venind cu nenumarate beneficii pentru sanatate.

Ceaiul este infuzia obtinuta din frunzele plantei Camellia Sinensis iar in functie de gradul lor de oxidare se obtin 4 tipuri de ceaiuri principale: alb, verde, oolong si negru. Printre compozitia chimica a acestor ceaiuri putem mentiona teina (substanta regasita si in cafea care da “taria” ceaiului), tanin si uleiuri volatile.

De la Arta Ceaiului am primit 5 tipuri de blooming tea, acele ceaiuri care se desfac pe masura ce le lasi la infuzat. Daca pana zilele trecute nu am experimentat pe deplin ce inseamna acest tip de ceai, iata ca am surprins cadru cu cadru cum se desface floarea de ceai. Dintr-0 bobita uscata de apx 2cm diametru, ajunge sa fie o floare in toata regula iar timpul petrecut pana la atingerea rezultatului creste gradul de entuziasm pana la savurarea licorii. Gradual, floarea se deschide in cana. E ca si cum ai vedea pe repede-inainte natura care prinde viata chiar in cana de ceai.

Ceaiul Rising Sun a fost primul pe care l-am incercat iar acesta contine ceai alb, floare de crin si floare de amaranth. Ce este uimitor la aceste ceaiuri este ca ele infloresc cu adevarat in fata ta: prima data se desfac frunzele de ceai, apoi putin cate putin floarea de crin, urmand ca la final sa vezi uimitoarea floare de amaranth. Cea din urma este supranumita si “floarea nemuritoare a frumusetii vesnice”, fiind folosita atat ca planta ornamentala cat si ca aliment.

Prepararea acestor ceaiuri nu este deloc complicata. O floare de ceai se pune in 3-500 ml de apa la 85°C si se infuzeaza 2-3 minute. Fiecare floare de ceai se poate reinfuza de pana la 3 ori.

Aceste ceaiuri au la baza ceai alb si ceai verde si sunt facute artinazal. Fiecare floare de ceai are o anumita semnificatie: dragostea, norocul, prosperitatea, prietenia sau bogatia. Rising, Sun, Divine Lily, Family Fortune, Sacred Flower si Love Heart sunt cateva dintre combinatiile in care te poti bucura de aceste ceaiuri spectaculoare. Cele primite de mine au la baza ceaiul alb insa, avand in vedere ca ele sunt facute artizanal, se pot face nenumarate combinatii cu frunze de ceai si flori.ceaiuri

Am ales ceaiul alb pentru ca are o aroma delicata, subtila, usor florala. Nivelul de teina este redus asa ca poate fi consumat chiar si in a doua parte a zilei. Culoarea infuziei este de un galben deschis. Este cel mai putin procesat tip de ceai, aroma fiind aproape de cea naturala. La fel ca si vinul, si ceaiul se poate asocia cu diferite tipuri de mancare. Ceaiul alb merge foarte bine cu preparate putin procesate si poate fi consumat alaturi de  salate usoare de legume, preparate din peste, legume verzi, deserturi pe baza de fructe, in special piersici, dar si ciocolata alaba sau cu fructe.

Voi de ce fel de ceaiuri ati fost placut impresionati? Ati incercat pana acum acest tip de ceaiuri?

O zi insorita!

XOXO

Leave a Reply