Sano Perfume Collection – mirosul evocator al zilelor perfecte de vara

SanoSano Perfume Collection cu miros de vara perfecta, asa cum nu prea am mai avut anul asta. Mirosul unei veri fara griji, a unei case ordonate, mirosul de “va fi bine” si de noi inceputuri!

Inca dinainte de a ne naste putem simti mirosul. Simtul olfactiv este primul simt pe deplin format in momentul in care venim pe lume si, desi ajunge la maturitate la varsta adolescentei tarzii, totusi nu putem simti toate mirosurile din jurul nostru. Din cele 110.000 de mirosuri existente in natura, oamenii pot simti maxim 5%, adica in jurul a 200 de mirosuri. Chiar daca simturile ne sunt limitate, asta nu inseamna ca cele pe care le percepem pot fi luate in derizoriu ci vin cu propria lor incarcatura emotionala, cu bagajul de amintiri si multe viitoare emotii inca nedescoperite.

Majoritatea mirosurilor sunt declansate de emotii pozitive, de placere, de diferite trairi si, comparativ cu memoria vizuala, ele pot fi reamintite cu o precizie foarte mare chiar si dupa o perioada lunga de timp.

Multe mirosuri sunt  specifice unei anumite perioade, eu asociez copilaria cu mirosul de caiete si creioane, adolescenta cu mirosul de geluri si creme antiacneice si perioada postnatala  cu mirosul de bebelus. Alte mirosuri, cum ar fi cel de Channel No.5 il asociez cu luna de miere din Egipt, mirosul de iarba uscata cu vacantele de vara, mirosul bunicilor cu o copilarie fericita iar mirosul de curatenie cu ordinea.

Mirosul joaca un rol foarte important si in atractia pe care o simtim fata de anumite persoane si despre cum gustam mancarea, dovedindu-se stiintific ca cei care au un simt olfactiv nedezvoltat au o dieta deficitara.Sano

Cred ca cel mai important aspect al mirosului este acela de a evoca anumite perioade din viata noastra. Poate in timp memoria vizuala ne prezinta distorsionat realitatea traita insa mirosul nu tradeaza niciodata. El este capabil sa te transpuna de fiecare data intr-o perioada fericita, sa iti declanseze emotii pozitive, sa te binedispuna si chiar sa te trezeasca ….

S-a dovedit stiintific ca doar mirosul de cafea are capacitatea de a te trezi fara ca macar sa iei o gura de cafea si, ce-i drept, oricui ii place mirosul de cafea boabe proaspat rasnita indiferent de momentul zilei. Imi aduc aminte ca in perioada sarcinii, limita de cafea era de o ceasca pe zi, asa ca imi faceam a doua doar pentru a o mirosi. Si acum imi aduc aminte mirosul acelei cafele, asociat cu mirosul fumului de tigara ce venea de la fumoar, de verva si agitatia dintr-o casa de expeditii, de pozitia comoda pe care mi-o gaseam mereu pe bratul canapelei din sala de mese.

In anii de dinaintea mutarii noastre la casa am avut o “invazie” placuta de flori de camp de toate culorile. Dintre toate, o specie de floarea mi-a acaparat simturile. Inca nu ii stiu denumirea dar reproduce cateva note din balsamul si odorizantul de camera primit de la Sano si parca o regasesc intr-un colt si pe ambalajul acestora. Mirosul acelui an in care am avut gradina plina de flori a ramas emblematic. Chiar daca mai aveam pana ne mutam in casa, m-am simtit ca la un conac, ca intr-o reclama tv a unei zile perfecte de vara. Ma imaginam intr-o rochie alba mergand printre florile colorate si, langa mine, fetita mea cu un buchet de flori proaspat culese uitandu-se cu ochii ei albastri mici, orbiti de soare, la mine.Sano

Eu cred ca lucrurile bune au tendinta sa se adune, asa cum a facut si Sano, alegand pentru unul din produsele colectiei lor, un miros care s-a nimerit a fi atat de evocator pentru mine. Despre ce inseamna sa faci curatenie cu produse eficiente marca Sano am discutat si cu ocazia articolelor anterioare insa tin sa mentionez  din nou acest burete magic care curata fara sa zgarie doar cu apa dar si balsamurile de rufe Sano Perfume Collection care iti vor crea o lume numai a ta doar prin mirosul pe care il dau si il mentin pe haine.

Ce mirosuri evocatoare ati retinut de-a lungul timpului si care considerati ca este cel mai viiu in memoria voastra?

O zi incantatoare va doresc!

XOXO

Leave a Reply