Povesti de noapte buna pentru copii. Somn linistit oferit de Cartemma

povesti de noapte bunaNu am citit de mult povesti de noapte buna pentru copii, inca de cand ne-am grabit sa fim mari si sa facem diferite activitati dintr-un caiet de vacanta. Am pus pe primul loc pregatirea pentru scoala dar parca am pierdut putin din copilarie.

Revenind la colectia de povesti de noapte buna parca am regasit ceea ce, putin cate putin, am pierdut si a fost inlocuit cu altceva. Cu cat inaintam pe drumul deja scris in fata noastra, cu cat copilul stie mai multe, invata mai multe, devine mai capabil, mai indemanatic, cand nu ne mai cere ajutorul sau nu ne mai vrea langa el, de fiecare data cand prefera compania celor de varsta lui decat compania mea, simt cum copilaria se scurge usor. Simt cum devin mai mult un spectator in viata ei si mai putin unul dintre personajele principale. Ea, in schimb, ramane mereu personajul meu principal, dar asta e scena mea, scena ei e abia la inceput.

Incepand intr-o nota melancolica cred ca aceste povesti de noapte buna sunt ultimul “obstacol” ce mai trage de copilarie si nu o lasa sa plece chiar atat de repede cum vrea ea. Inca ma mai simt utila citindu-i pentru ca ea inca nu stie, inca mai simt ca bratele mele ii ofera caldura, iubire, un loc sigur, inca mai simt ca explicatiile mele sunt de ajuns si deseori ma simt bine ca inca ma mai considera amuzanta.

Primele doua povesti de noapte buna savurate la primirea coletului au fost deopotriva amuzante dar si-au atins si scopul. Deseori mai pierdea cate 20 de minute uitandu-se pe telefon pana ma pregateam eu de somn, lucru deloc indicat a fi facut inainte de culcare cu cel putin doua ore inainte. Astfel, aducand povestile in rutina noastra, telefonul nu mai are nicio sansa, cu atat mai mult cu cat ele vin cu imbratisari calde de mama si cu pupici pe frunte.

Nu mi-e somn e despre o mica bufnita cu ochii mari pe care micuta mea a gasit-o foarte amuzanta, dar este si despre orice copil de pe lumea asta care nu are niciodata somn inainte de culcare. “Nu mi-e somn!” a devenit un fel de laitmotiv al serii, rostit la fel de des ca “Noapte buna!” sau “Somn usor” in toate casele in care sunt copii.povesti de noapte buna

Mo si Buni sunt o familie de bufnite care se pregatesc de somn, lucru putin ciudat avand in vedere ca bufnitele sunt pasari nocturne, dar aspectul asta nu a fost sesizat de copilul care stie ca noaptea trebuie sa dormi. Mo depune eforturi mari pentru a trage de timp si pentru a nu dormi, astfel, cauta pretexte pentru a o chema pe Buni inapoi in copac pana cand aceasta in final oboseste. Bunica bufnita, inteleapta din fire, ii propune lui Mo sa stea el treaz si sa se culce ea. Mo accepta cu mare bucurie, nestiind ca aceleasi pretexte pe care le folosise el inainte, le va folosi si Buni. Dupa atata zburat pana in copac si inapoi Mo, in cele din urma, recunoaste ca este obosit si accepta sa fie culcat. Concluzia: copiii trebuie sa isi consume toata energia pentru ca somnul sa se instaleze mai usor!

Iubire cat pentru doi este o poveste pentru copii ce s-a potrivit perfect in contextul fratilor mai mici. Noi inca nu avem fratiori mai mici dar lectiile despre cum iubirea nu se imparte ci creste atunci cand familia se mareste, a invatat-o cu cele doua pisicute pe care le-am adoptat anul acesta, una mai mare decat cealalta cu cateva luni.povesti de noapte buna

Surpriza pe care am gasit-o in aceasta poveste pentru copii este ca surioara lui Mo se numeste Bibi, exact asa cum o alintam eu pe micuta mea. Puiul de bufnita Bibi devine principalul rival al lui Mo pentru atentia lui Buni. Dupa cateva intamplari pe care Mo le percepe ca fiind iubit mai putin, Buni ii spune ca atunci cand familia se mareste si dragostea creste. Fiecare pui este iubit in mod egal si nu mai putin dupa aparitia altui pui, ba dimpotriva, inima se umple cu mai multa dragoste cu cat sunt mai multi puiuti. In cele din urma Mo o accepta pe micuta Bibi ca un partener de joaca mai stangaci si nu se mai ingrijoreaza despre gradul de iubire pe care il are Buni pentru el sau pentru micuta Bibi.

Cele doua povesti de noapte buna fac parte din colectia Cartemma iar pe site puteti gasi inclusiv carti usor “ranite” la suprafata dar care au continutul intact, la preturi aproape modice. Odata cu aceasta serie de carti noi de povesti ne impunem sa nu ne mai culcam fara o poveste de noapte buna citita, macar atata timp cat cea mica nu stie sa citeasca singura si inca ma mai simt utila 😉

Care este ritualul vostru inainte de somn? Cititi povesti, va jucati sau va uitati la televizor?

O zi minunata va doresc!

XOXO

4 comments

Lasă un răspuns