Cauti un cadou pentru copii fara a fi vreo ocazie speciala? Am doua sugestii!

cadou pentru copiiAlegerea unui cadou pentru copii poate pune in dificultate chiar si parintii care cred ca isi cunosc foarte bine odraslele. Indiferent ca e copilul tau sau trebuie sa faci un cadou pentru copiii pe care nu ii cunosti foarte bine, am doua sugestii de jocuri logice care noua ne-au placut!

Una dintre provocarile de a fi parinte este de a alege mereu un cadou pentru copii care sa le mentina interesul macar cateva zile, care sa poata fi jucat si de unul singur. Odata cu aparitia diverselor jucarii in magazinele de profil si a reclamelor intense de pe canalele TV dedicate copiilor, celor mici li se induce ideea ca acelea sunt cadourile pe care orice copil le doreste. Pana cand, il au in posesie si “bula” entuziasmului se sparge. Jucariile devin uitate in vreun colt si apoi se cer altele.

Jucariile educative de luna aceasta le avem de la Libris si, pe cat de simple par, pe atat de interesante devin cu fiecare provocare. Unul din ele este jocul de la Mindo Unicorni. Desigur ca e roz si mov si albastru, pentru ca … unicorni si pentru ca e un joc ce prin cromatica si tema lui “tinteste” dragostea de unicorni a fiecarei fetite.cadou pentru copii

Jocul are 60 de provocari pe diferite niveluri de dificultate. Nivelul de starter se joaca pe un patrat de 3×3 fara piesele de culoare verde si fara una din cele doua piese singulare (curcubeu). Piesele se pot folosi pe ambele fete, ele avand combinatii de culori diferite. La nivelul de incepatori nu se folosesc piesele de culoare verde. Asadar, cu ajutorul pieselor trebuie sa recreezi imaginea din provocare dupa culorile indicate pe cartonas. Pentru primele 40 de provocari aveti nevoie cam de 20 de minute, asta cumuland trei niveluri de dificultate.

Mindo Unicorni este un puzzle logic compact ce dezvolta inteligenta, capacitatea de rezolvare a problemelor, gandirea analitica, concentrarea si organizarea spatiala. Contraindicat copiilor sub 3 ani si recomandat pentru un singur jucator, este un bun cadou pentru copii, fiind o sursa constanta de interes si provocari. Mindo Unicorni poate fi gasit pe site-ul Libris.

Un al doilea joc este unul pe cat de simplu pe atat de frustrant si intrigant pana cand reusesti sa il duci la bun sfarsitsi sa ii descoperi “smecheria”. Smart Egg: Paianjen este un joc sub forma de ou. Pana aici simplu, nu? Cum te-ar putea pune in dificultate un ou cu gauri? Iata ca acest smart egg este un ou cu un labirint inauntrul sau la care nu ai acces si, pe care trebuie sa il parcurgi fara sa il vezi. Astfel, introduci bagheta prin varf si trebuie sa o scoti prin capatul opus. Fiecare ou are un alt grad de dificultate, al nostru fiind la nivel de incepator.cadou pentru copii

In conditii normale, nu ar dura mai mult de cateva secunde sa ajungi cu bagheta dintr-un capat in altul parcurgand labirintul interior, practic poate dura cateva minute bune pana “te prinzi” de secretul fiecarui labirint. Mie mi s-a parut cam greu dar cea mica s-a dovedit a fi interesata de el si chiar l-a rezolvat mult mai repede decat mine. Shame on me 🙂

Cele doua jocuri sunt diferite fata de clasicele papusi sau masinute dar, dezvolta gandirea logica, antreneaza gandirea spatiala, indemanarea, perseverenta, rabdarea si memoria. Jocul este recomandat pentru educatia S.T.E.M. (Science, Technology, Engineering and Mathematics – Stiinta, Tehnologie, Inginerie si Matematica).

Credeti ca cele doua pot fi un inspirat cadou pentru copii? Noi am cultivat rabdarea si linistea si cred ca asta e ceva ce prinde bine oricarui parinte si copil. Alta sugestie de joc educativ puteti gasi si pe Smart Games.

O zi minunata!

Leave a Reply