Bomboane de ciocolata raw. Dulce usor facut in casa!

bomboane de ciocolataBomboane de ciocolata raw nu am mai facut pana acum, poate ca nu am avut ingredientele care sa ma inspire sau poate ca nu credeam ca e atat de usor!

Imi place ciocolata, poate de asta am si ales sa fac zilele trecute bomboane de ciocolata. Nu stiam insa ca reteta e atat de simpla, ca se pot adauga atatea ingrediente si ca rezultatul final va fi indragit si de cea mica. Nu am vazut copil caruia sa nu ii placa dulcele, asa ca daca reusesc macar pe termen scurt sa inlocuiesc ciocolata celei mici cu aceste bomboane de ciocolata, ma pot declara castigatoare.

Pentru a face aceste mici bucati de Rai aveti nevoie de:

  1. 100g unt de cacao topit in baie de aburi
  2. zahar auriu din trestie, dupa gust (optional puteti alege alt indulcitor)
  3. 1 lingurita pudra de cacao (sau karob sau ambele)
  4. un varf de cutit sare neiodata
  5. dupa preferinte: scortisoara, pudra de matcha, migdale, goji
  6. putina apa
  7. forme de silicon pentru ciocolata

La prima tura de bomboane de ciocolata am folosit in loc de pudra de cacao, miez din boabe de cacao rasnite, care in principiu ar trebui sa fie acelasi lucru dar care a schimbat complet structura bomboanelor, facandu-le prea tari. Tot din prima tura am invatat ca trebuie sa fac un sirop de zahar inainte de a adauga zaharul impreuna cu restul ingredientelor pentru ca de altfel acesta nu se topeste.

Asadar, se pune la topit in bain-marie 100 g unt de cacao. Separat, se face un sirop cu putina apa si zaharul auriu pana la dizolvarea completa a acestuia. Se amesteca cele doua (untul si siropul), se adauga pudra de cacao, sarea, eventualele esente (noi am pus foarte putina scortisoara) si se continua cu amestecarea pana la omogenizarea completa. Atentie insa, atunci cand tunati in forme compozitia trebuie sa fie destul de lichida.bomboane de ciocolata

Am facut 3 feluri de ciocolata din baza de sus: cu pudra de matcha, cu goji si cu fulgi de migdale. Am pus aceste ingrediente direct in formele din silicon si am turnat ciocolata deasupra. Le-am lasat la rece minim 30 de minute, dupa care ne-am putut delecta cu rezultatul obtinut. Cele cu pudra de matcha sunt usor mai amare si dedicate exclusiv adultilor, restul pot fi consumate de copii dar nu in cantitati mari si nu seara.bomboane de ciocolata

Pe langa numeroasele beneficii pe care le au ingredientele, luate separat, consider ca cel mai mare beneficiu al acestor bomboane de ciocolata este ca sunt facute in casa, asadar stii exact cand sunt facute si cu ce ingrediente. Reteta asta nu iti da doar control asupra unui lucru mic, asa cum e ciocolata, dar folosind ingrediente precum pudra de cacao, zahar auriu din trestie si untul de cacao, corpul tau va fi in egala masura delectat si multumit de adaosul de antioxidanti si de gustul dulce-amarui al ciocolatei.

Indiferent ca aceste bomboane reprezinta ispita dulce de cu seara, delectarea alaturi de cafeaua de dimineata sau refugiul pentru alimentarea cu rabdare si energie, bomboanele de ciocolata raw sunt o sursa buna de energie si sanatate deopotriva.bomboane de ciocolata

Ingredientele pot fi gasite individual sau sub forma pachetului Gourmet, la pret special, pe site-ul Aromes Noir, alaturi de zeci de alte produse naturale inspirate de boabele de cacao, denumite in Antichitate hrana zeilor. Noi recomandam si nuga (nougat). Hai pe Instagram sa le vezi mai bine!

Voi ati facut pana acum bomboane de ciocolata in casa ca alternativa la ciocolata de casa? Vezi si alte 3 retete cu boabe de cacao.

O zi plina de inspiratie va doresc!

XOXO

Leave a Reply