Break the taboo: candidoza vaginala. Cum prevenim recidivele in cazul candidozei vaginale?

candidoza vaginalaCandidoza vaginala afecteaza pe parcursul vietii 3 din 4 femei. Astfel, aproape orice femeie adulta poate contacta aceasta boala de-a lungul vietii sale, fie prin transmitere sexuala fie din alte cauze, interne sau externe.

Candidoza vaginala este cauzata de o ciuperca denumita Candida Albicans. Aceasta se regaseste in mod latent in organismul nostru, pana in momentul in care este activata de factori externi sau interni. Candidoza vaginala nu este incadrata in lista bolilor cu transmitere sexuala dar, se poate transmite usor partenerului in cazul unui contact sexual neprotejat. Sunt nenumarate cauzele ce pot activa aceasta ciuperca, tocmai din acest motiv, majoritatea femeilor o pot contacta in decursul vietii adulte.

Cauze

De la tampoane interne la lenjerie intima din materiale sintetice, de la pantaloni prea stramti pana la statul prea mult pe scaun, toate sunt cauze externe care pot facilita dezvoltarea candidozei vaginale. Factorii interni sunt insa mai diversi si nu depind in totalitate de noi. De la administrarea de antibiotice pana la o imunitate scazute si de la diferite boli preexistente pana la dezechilibre hormonale, toate sunt cauze ce pot duce la dezechilibrul florei vaginale, astfel, ducand la activarea candidozei.

Cum se manifesta?

Simti din primele zile o senzatie de mancarime ale zonei intime, in urmatoarele zile se transforma in senzatie de mancarime si se schimba secretiile vaginale. In primul rand iti dai seama dupa mirosul lor dar si dupa consistenta. Apoi va fi senzatia de durere si usturime in timpul actului sexual. Orice femeie care isi cunoaste corpul va constata imediat o schimbare atat in secretii cat si in senzatia de disconfort general cauzata de dezvoltarea candidozei.

In plus, implicatiile emotionale ale candidozei sunt in masura sa te faca sa te simti stanjenita, sa nu iti poti exprima iubirea fata de partener si sa eviti contactul sexual.

candidoza vaginalaCum o tratam?

Tratamentul consta in antimicotice, de regula sub forma de ovule administrate seara inainte de culcare. Pentru eficienta tratamentului, medicii recomanda spalaturi vaginale cu diferite substante active, de regula Tantum Rosa plicuri, inainte de a administra ovulul. Recomandarea medicilor este ca pe toata perioada tratamentului sa evitati contactul sexual, chiar si cel protejat si, in aceeasi perioada si partenerul sa urmeze o forma de tratament pentru a preveni plasarea ciupercii de la un partener la altul. Cunosc persoane care s-au luptat cu candidoza si 3 ani, pentru ca doar unul dintre parteneri urma tratamenul, astfel, la primul contact sexual neprotejat candidoza se reactiva de la partenerul purtator.

Cum o prevenim?

In primul rand, trebuie sa dam o importanta sporita asupra aspectelor ce tin de noi: lenjerie intima din fibre naturale, folosirea redusa a tampoanelor interne, o igiena intima corespunzatoare (aici as recomanda pachetul de ingrijire intima cu ulei din arbore de ceai care se considera a fi cel mai bun antimicotic natural, cu eficienta dovedita in tratarea si prevenirea candidiozei), solicitarea unei protectii pentru flora vaginala la fiecare administrare cu antibiotice, asa cum folosim mereu un hepatoprotector.

Cum ajuta Floral Aise?

Candidoza vaginala poate fi declansata atat de factori interni cat si de factori externi, important este sa ajustam diferitele aspecte ce tin de noi si sa intervenim cu suplimente menite sa stabilizeze si sa mentina sanatoasa flora vaginala. Lactobacilii sunt sistemul de aparare al zonei intime si, fara el, agentii patogeni s-ar dezvolta liberi. De multe ori, apelam la antibiotice pentru a trata candidoza sau alte afectiuni insa trebuie mentionat ca antibioticele nu actioneaza selectiv in ceea ce priveste compozitia microbiotei zonei intime, afectand si flora protectoare. Asffel, odata cu intreruperea tratamentului vom avea aceeasi problema, mai severa si mai rezistenta, mai ales ca am  distrus involuntar si sistemul de protectie format din lactobacili.candidoza vaginala

Floral’aise este un supliment alimentar adus pe piata de Biessen Pharma. Contine lactobacilii de care va scriam mai devreme si vitamina A care este benefica in sanatatea mucoaselor. Impreuna, cele doua componente ajuta la restabilirea si la mentinerea atat a mucoasei vaginale cat si a florei vaginale redand increderea in sine si tinand sub control candidoza vaginala.

In decursul vietii, femeile se confrunta des cu dezechilibre hormonale, inca de la prima si pana la ultima menstruatie. Asadar, sarcina, menopauza sau diferite probleme tiroidiene pot fi factori care declanseaza candidoza vaginala. Floral’aise este un supliment alimentar indicat si pentru acele perioade sensibile, in care problema candidozei vaginale poate pune probleme mai mari daca ramane netratata.

Candidoza vaginala nu este un subiect tabu. Daca inca nu te-ai confruntat cu ea, ai timp sa o faci. Pana atunci insa acorda atentia cuvenita igienei corespunzatoare a zonei intime, apeleaza la lenjerie intima din materiale naturale si cunoaste-ti corpul pentru a actiona la orice schimbare o sesisezi. Este imperativ controlul medical de specialitate, periodic si ori de cate ori simti ca este nevoie. Intre timp, actioneaza profilactic cu Floral’aise.

O zi minunata va doresc!

XOXO

Leave a Reply