Acest microscop optic si ustensilele care il insotesc ne-au dezvaluit o noua lume dincolo de ceea ce se poate vedea cu ochiul liber. Nu costa mult, e foarte usor de folosit de copii si mereu se gaseste ceva de analizat.
Un microscop optic este perfect pentru micutii cercetatori sau pentru incepatori. Cred ca majoritatea copiilor trec prin etape in care se simt mici genii, in care vor sa faca tot felul de experiemente, inventeaza lucruri complet inutile si le dau o utilitate numai de ei stiuta. Apoi trec la altceva… Vor sa fie balerine, make-up artist, vor sa se dea cu oja sau vor sa faca un puzzle cu sistemul solar. Iar dupa o luna reiau experiementele analizand parul de pisica, parul de caine, parul uman, o bucata de unghie sau o firimitura de paine. In plus, e prilejul potrivit sa vada cum arata cristalele de gheata marite de 400 de ori la microscop.
Contrar perceptiei generale, un microscop optic pentru copii nu costa foarte mult. Pe Libris l-am gasit la doar 100 lei. Microscopul de la Buki Franta este o adevarata incursiune in observarea materiei din jurul nostru, in constatarea ca aceasta poate fi vie sau moarta. Este un joc educativ prin care, cu fiecare specimen studiat suntem putin mai aproape de a cunoaste si respecta natura, de a deveni mai responsabili si de a o observa mai mult decat cu ochiul liber.
Pachetul contine: ocular 10x, buton (rotita) de focalizare, obiectiv, stand cu cleme de pozitionare, lumina LED, bisturiu, penseta, 2 lamele specimen, vas Petri, 3 lamele, 12 lamele si 12 etichete, instructiuni ilustrate color. NU contine insa doua baterii ce vor trebui achizitionate si montate ulterior.
Cu ce incepem?
Pentru inceput putem sa ne folosim de cele doua lamele specimen pentru a observa la microscop cum arata foaia de ceapa, creanga de pin, frunza, polenul de pin si multe altele. Recomand sa incepeti cu foia de ceapa, este cea mai captivanta dintre toate, va starni interesul si va alimenta dorinta copiilor de a cauta noi modele interesante printre elementele din jurul lor.
Pentru a vedea si alte specimene, va puteti folosi de lamele si etichete, apoi cu o penseta sa puneti acolo aproape orice. Trebuie sa tineti cont ca uneori se poate adauga o picatura de apa pe lamela pentru a fixa specimenul mai mult timp. Totodata, va puteti folosi de etichete pentru a scrie ce contine lamela.
Zeci de feluri de joaca si posibilitati infinite de a descoperi cum arata ceea ce nu putem vedea cu ochiul liber. Un cadou inspirat pentru micutii cercetatori dar si o recuzita potrivita pentru copii carora le place sa joace jocuri de rol.
Cum l-a primit micuta mea?
Nu credeam ca va fi atat de entuziasmata de un microscop, mai ales ca nici nu stia sa ii pronute corect denumirea. Credeam ca dupa scoala tot ce nu si-ar dori in plus este o alta lectie, de biologie de data asta, insa a fost foarte incantata. Prima data a studiat lamelele din kit si apoi a trecut la analiza parului de pisica si de caine, la scamele din covor, la pamant, la flori, la frunze, la sapun, la pasta de dinti, la cereale si aproape orice i-a trecut prin cap ca ar putea sa puna pe lamela. A fost foarte incantata, asa cum este de fiecare data la primirea unui cadou din partea celor de la Libris.
Ce alte jocuri cumparati voi copiilor de grupa pregatitoare? Cum credeti ca ar reactiona copilul vostru la un asemenea cadou?
O zi minunata!
XOXO