Jenga Clasic – Review si regulament

jengaJenga este in joc pe care l-am jucat prima data la un team building. Desi pare simplu, va asigur ca e destul de tensionant. In plus, este un joc ce nu are numar minim de jucatori, asa ca poate fi jucat si in grup mare.

Jenga e unul din acele jocuri fara limita de varsta. Indiferent ca esti un pitic de doar cativa ani sau un adult, distractia si suspansul cresc cu fiecare caramida trasa. Regulie jocului sunt simple si vi le voi detalia mai jos. Asamblarea caramizilor si faptul ca jocul este de marime medie, sunt alte doua aspecte de luat in calcul atunci cand va doriti un joc rapid fara complicatii, strategii sau reguli prea ample. Doar tragi piesa si ai grija sa nu se darame turnul! Asta-i Jenga Clasic! Hai sa vezi cum se detaliile!

Jenga Clasic este un joc produs de Hasbro si importat de Libris. Pe langa alte variante de Jenga, sau alte variante ce vor sa imite Jenga, cele originale au avantajul pieselor de buna calitate, care au unghiuri drepte, fara denivelari, nici prea lucioase, astfel incat orice “extractie” de piese din turn sa fie facuta asa cum trebuie.

Regulament:

Jocul contie 54 de caramizi din lemn, suport pentru montarea turnului si o carte mica de instructiuni. Astfel, se cladeste turnul in straturi de cate 3 caramizi, fiecare nivel formand un unghi de 90 de grade cu precedentul. Cu alte cuvinte, le cladim unele peste altele. Repetam procesul pana terminam toate piesele. Cel care cladeste turnul face prima miscare.jenga

Piesele trebuie extrase de sub nivelul cel mai inalt al turnului si cladite deasupra lui, mentinand unghiurile dintre niveluri. Se considera o miscare reusita atunci cand poti extrage o piesa cu o singura mana si o plasezi in varful turnului fara ca acesta sa se darame. Ordinea in care merge jocul este in stanga, asadar urmatorul care face miscarea este cel din stanga primului jucator. Ca si mentiune in cladirea pieselor din varful turnului, am jucat si varianta in care fiecare pune piesele in varf dupa cum doreste fara a finaliza un strat complet din 3 piese dar si varianta cu completarea nivelului de 3 si apoi trecerea la urmatorul nivel pana la completare.jenga

Jocul se termina atunci cand turnul se prabuseste. Iar daca asta se intampla la tine vei constata ca zgomotul produs de caderea unei intregi constructii seamana mult cu zgomotul esecului. Dar nu-i nimic! Ia-o de la capat pentru alte cateva momente pline de emotie si suspans!

Ce parere aveti de Jenga? E un joc de societate reusit?

O zi plina de distractii!

XOXO

Leave a Reply