Carte activitati pentru fetite de 7 ani. Invatam cu printesele!

carte activitatiCauti carte activitati pentru vacanta prelungita de primavara? Nu vrei sa lucrezi mereu in acelasi stil ca la scoala si fetita ta e pasionata de printese si de fashion? Editura Meteor Press a scos de la tipar doua carti activitati numai bune cu care sa iti umpli timpul in mod constructiv si sa inveti prin joc!

Aproape orice carte activitati pe care am lucrat pana acum avea acest sistem de invatare prin joc la care copiii raspund foarte bine si care le permite sa invete lucruri aparent dificile prin diferitele jocuri si situatii ipotetice puse la dispozitie.

De exemplu, daca ii ceri unui copil sa iti deseneze o printesa imbracata cu o rochie fandosita, mai mult ca sigur nu o va face tocmai pentru ca i-o ceri. Mai mult, atunci probabil va fi interesat de Lego, Puzzle sau va desena un animal doar ca sa castige el putin control. Insa, daca i-ai cere asta intr-un context ce ar presupune sa imbrace o printesa dupa cum vrea si sa ii accesorizeze elegant rochita ca sa fie mai frumoasa decat cea din revista, sau daca i-ai cere sa se inchipuie printesa si sa se deseneze intr-o rochie colorata pe care ar purta-o la petrecerea de ziua ei, probabil ca va fi mai interesata.

Daca am invatat ceva in cei 7 ani de mamicie, este ca totul tine de cum prezinti lucrurile. Uneori merge, alteori nu, dar asta ne mentine mereu interesate de noi modalitati ce ar putea functiona. Un alt exemplu ar fi cel in care fetita mea imi cerea sa iesim la plimbare dupa ce eu tocmai iesisem de la munca, lipsind de acasa 12 ore. I-am zis ca mergem undeva frumos, la blocul 6 (era blocul nostru) unde are o priveliste frumoasa si unde putem gasi inghetata in congelator pe care sa o savuram pe terasa. A fost cam dezamagita ca blocul 6 era chiar blocul nostru dar am transformat drumul pana la etajul 3 intr-o plimbare in brate, am povestit, ne-am giugiulit, pentru ca apoi sa ne ducem direct la frigider sa luam inghetata pana nu se sparge bula mirajului. Lesne de inteles e ca si acum isi aduce aminte de plimbarea pana la blocul 6 de cand avea ea 3 ani!carte activitati

Invatam prin joc cu printesele“, caietul 1 si 2 ofera o multime de jocuri de logica, fac uz de spiritul de observatie si de perspicacitatea ce salasluieste in fiecare copil, oferindu-i o varianta mult mai educativa de petrecere a timpului liber decat ecranele in care ne punem zilnic copiii doar ca sa avem putina liniste, putin timp pentru noi sau sa putem purta o conversatie fara intreruperi. Inainte de a incepe scoala anul trecut, eram nesigura daca va reusi sa mearga la scoala in contextul actual si daca va reusi sa invete si sa inteleaga toata materia. Asa ca i-am venit in sprijin cu o multime de carti ajutatoare pentru varsta ei, iar multe din ele le puteti gasi ca recenzii la sectiunea “Lumea copilariei”. In ultima vreme am lucrat mai putin din unele carti activitati. Totusi trebuie sa ne bucuram si de vacanta, nu?carte activitati

O alta carte inspirata atat ca ilustratii cat si continut este cea in engleza si germana, intitulata “Primele cuvinte in romana, germana si engleza” scoasa la tipar de catre Editura Meteor Press, colectia Junior. Recunosc ca la germana nu ma pricep absolut deloc, dar am folosit Google translate pentru a sti cum se pronunta anumite cuvinte. La engleza insa e alta treaba, am mult mai multe cunostinte de impartasit doar ca cea mica nu prea pare interesata sa iasa din zona ei de confort. Stie cateva cuvinte pe care le-a invatat la ora de engleza si acolo se opreste cu dorinta de a invata altele. Un factor important e ca pana acum nici nu stia toata literele, ceea ce ii ingreuna mult cititul cuvantului asa cum se scrie pentru ca apoi sa intuiasca cum se pronunta.

In orice caz, desi sunt destul de subtirele, apx 25 pagini, sunt o buna alegere atunci cand nu doriti sa supuneti copilul la multe activitati si ideale pentru vacantele prelungite asa cum s-a dovedita fi si cea de Paste.

Voi cum va ocupati timpul cu cei mici in aceasta perioada?

O zi minunata!

XOXO

Leave a Reply