Harta Romaniei – 3 puzzleuri in cele 3 culori nationale!

harta RomanieiHarta Romaniei nu trebuie sa fie neaparat o lectie de geografie ci poate fi cel mai misto puzzle in 3 straturi. Nu stii despre ce vorbesc? Hai sa vezi cum poti “construi” Romania atunci cand nimeni pare sa nu o mai faca!

Harta Romaniei este un puzzle axat pe 3 domenii: harta administrativ teritoriala (41 de judete), harta geografica (forme de relief) si harta turistica (principalele atractii ale celor 8 regiuni). Ca orice puzzle de calitate, culorile de pe verso (care nu sunt deloc alese la intamplare) diferentieaza piesele pentru fiecare puzzle in parte. Formele pieselor sunt si ele foarte bine adaptate realitatii si constau in piese de puzzle atipice care vin imbinate perfect unele cu altele. In plus, harta Romaniei, este construita din piese de carton de buna calitate, ceea ce nu pot spune despre  … strazi, de exemplu, in viata reala a Romaniei.

Imi place mult cand vad ca din ce in ce mai multi producatori romani le fac concurenta marilor producatori de jocuri si jucarii iar Titia este unul care se diferentieaza. Vad cum castigam podiumul la concursuri internationale de matematica, robotica, creatie si sport si vad in acelasi timp cum altii ne produc vaccinul  romanesc in strainatate. Vad cum oamenii destepti aleg sa plece pentru ca, Romania nu face nimic pentru a-i tine aici, vad cum mierea noastra de albine este mai apreciata in Japonia in timp ce noi cumparam miere de manuka, vad cum ne vindem valorile, ne impuscam ultimii ursi pentru bani si vad cata nevoie are tara asta de oamenii pe care i-a pierdut.harta Romaniei

In acelasi timp vad oameni determinati sa faca Romania din nou mareata, vad persoane care se zbat sa salveze oameni si animale deopotriva, vad oameni care vor sa ajute si spera ca putinul lor conteaza si in timp sa se adune. Pesimistul din mine spune ca toate astea conteaza putin pentru cei de la conducere si ca fara o politica si legi clare nu avem context legislativ sa creem un impact mai puternic si sa intram in normalitatea tarilor dezvoltate. In acelasi timp vad bunatate, dorinta, dedicatie, manate de patriotism. Oameni decisi sa faca un loc mai bun pentru copii lor si pentru viitoarele generatii. Oameni care se incapataneaza sa puna in practica lucruri marete si se bat deseori cu birocratia.

Harta Romaniei este despre Romania, asa cum vrei tu sa o construiesti! Ai in mana piese ale celor 8 regiuni, piese cu judetele si piese cu formele de relief. Tie cum iti place sa o construiesti? Ce vrei sa cunosti mai mult din tara ta?harta Romaniei

Micuta mea a manuit foarte bine piesele si le-a imbinat foarte usor pentru ca se potrivesc perfect in puzzle-ul final. Cartonul gros asigura rezistenta, in timp ce partea infoliata ajuta piesele sa ramana curate si usor de intretinut. Cel mai mult i-a placut ca cele 3 categorii de harti au venit in completarea hartii pe care o avem pusa pe frigider si de care va scriam in articolul cu jocuri educative ca ne ajuta sa ne planificam participarea la concursurile de tenis. Harta Romaniei este si o lectie de geografie dar una bine gandita, foarte minutios conceputa si perfect asezonata cu motivele romanesti specifice. Trezeste instrictul patriotic prin aparitii subliminale cum ar fi alegerea culorilor, desenele cu porturile populare, astfel incat la orice pas ne reamintim ca e Romania noastra desi nu toate locurile ne par cunoscute si nu toate locurile ne sunt familiare.

Romania este o tara a multor contraste dar inainte de a o judeca trebuie sa o cunoastem. Trebuie sa ii cunoastem limba, sa o scriem corect, sa vorbim politicos, sa fim empatici, corecti, sa nu ne oprim din a ne mira de minunile pe care ni le ofera aici, intre granitele tarii. Poate ca unele tari au un potential turistic mai mare dar numai aici e ceea ce putem numi “acasa”.harta romaniei

Construieste Romania” este un joc dar, deopotriva si, un indemn, sau cel putin asa l-am inteles eu. Construieste Romania nu doar din puzzle, construieste-o din amintiri frumoase, din idei indraznete, cu grija pentru mediu, cu respect pentru animale, cu nostalgie pentru istoria ei. Omul face Rai sau Iad din orice loc pe care il inhabiteaza. Tine de noi, de toti, sa ne schimbam perspectiva de a privi lucrurile. Sa apreciem ceea ce avem, sa ne bucuram de suflete curate si de iubire, sa apreciem pacea pe care altii nu o au si de apa curata pe care o putem bea. Pentru a fi fericit e nevoie de putin, dar dorinta de mai bine sta la baza evolutiei! Descopera o noua Romaniei alaturi de copilul tau, vezi Romania prin ochii lui si bucurati-va de fiecare rasarit de soare care va prinde impreuna, indiferent unde ati fi.

Iar daca ai dubii despre ce cadou ar fi cel mai bun de 1 Iunie, poti consulta sectiunea “Lumea Copilariei” unde avem recenziile celor mai frumoase jocuri incercate de noi!

O zi minunata!

XOXO

Faci un comentariu sau dai un răspuns?