Daca te-ai gandit sa folosesti benzi LED in designul interior sau exterior ar casei tale, trebuie in primul rand sa te felicit pentru alegerea facuta! Daca inca nu esti sigur ca e cea mai buna alegere sau nu stii cum ai putea sa pui in aplicare ideile tale, am eu cateva sugestii mai jos care sper sa te ajute!
Trecerea de la becurile clasice la folosirea unor benzi LED in crearea unui altfel de iluminat, poate fi greu de acceptat daca esti un traditionalist. Desigur, trebuie sa ii multumim lui Edison pentru aceasta minune numita bec, dar in acelasi timp trebuie sa imbratisam inovatia reprezentata de iluminatul LED si inclusiv de benzi LED.
Daca te intrebai pana acum cum poate acelasi mobilier sa arate intr-un mare fel in reviste si aproape complet diferit in showroom, raspunsul este iluminatul. Jocurile de lumini si umbre, benzi LED amplasate strategic acolo unde nu te-ai gandit ca e posibil sau ca ar face o asa de mare importanta. Inainte de aspectul estetic insa, unii dintre noi se gandesc ca acest “moft” ar costa mult si ar implica modificari majore asupra mobilierului facut deseori la comanda, insa, nu e deloc asa. Hai mai jos sa citesti principalele aspecte estetice si de utilitate pe care le ofera aceste benzi LED!
Usurinta in aplicare
Benzile LED sunt, asa cum tradeaza denumirea, niste benzi care au pe o parte a suprafetei LED-urile si pe partea opusa, sistemul de prindere, care este, in cazul lor, o banda adeziva. Benzile LED se pot lipi pe aproape orice suprafata, recomandarea fiind a se evita lipirea lor pe peretele cu var deoarece s-ar putea sa dezlipesti si varul odata cu ele. Suprafetele recomandate pentru lipirea benzilor LED sunt cele plate, faianta, PAL, MDF, lemn, marmura, de pe care se pot dezlipi foarte usor.
Usurinta in aplicare consta si in faptul ca aceste benzi LED au ca sursa de alimentare doua posibilitati: unele se pot alimenta la priza, daca proximitatea ei va permite sa le alimentati si daca aveti o priza suplimentara in camera, iar altele se pot alimenta cu baterii, acolo unde spatiul nu permite allimentarea lor direct de la priza.
Economie si siguranta
Benzile LED nu se incalzesc si nu au un consum mare. Lumina pe care o redau aceste benzi LED este una difuza, ea nu permite luminarea intregii camere ci doar a unei anumite parti din ea, asadar, sunt complet sigure in dressinguri pentru ca nu se supraincalzesc, putand crea pericolul unei aprinderi. Economia se vede si atunci cand ne putem ghida in incapere pe fondul luminii difuze emanate de benzile LED si nu avem nevoie sa aprindem un bec ce va eminte o lumina mult mai puternica si implicit va consuma mai mult.
Design placut
Maestrii designeri au profitat la maxim de benzile LED si de abilitatea acestora de a transforma un spatiu simplu intr-unul misterios si odihnitor pentru ochi si au venit cu nenumarate idei de a folosi acestea in aproape toate spatiile din casa, de la bucatarie la living, camera copilului, dormitorul matrimonial, dressingul, holul sau chiar casa scarii. Cateva dintre ideile de decorare le poti gasi aici.
Indiferent ca era planuit sau nu folosirea benzilor LED in designul initial, acceasta solutie poate fi implementata oricand si oriunde. E timpul sa inlocuim vechile becuri cu niste benzi LED iar vechile lustre cu niste plafoniere LED. In sprijinul tau vin cei de la Led-Concept, care iti ofera posibilitatea sa castigi o minunata lustra LED la concursul organizat pe pagina de Facebook a blogului. Te invit cu drag la concurs si iti multumesc pentru rabdarea de a citi acest articol pana la capat!
O zi minunata!
XOXO