Ciocolata Poiana – 25 de ani de gusturi emblematice

ciocolata PoianaCiocolata Poiana a facut anul trecut, 25 de ani! In cazul in care nu te simteai deja batran, afla ca atunci erai, cel mai probabil, in clasele primare, iti umpleai stiloul cu cerneala din calimara, foloseai sugativa si visai la premiul intai cu coronita!

Ce faceam eu in 1995, atunci cand s-a lansat prima tableta de ciocolata Poiana? Aveam fix 6 ani si treceam de la gradinita la scoala. Habar nu aveam ce e cu mine, majoritarea lucrurilor predate in clasa mi se pareau de pe alta lume, imi faceam greu prieteni pentru ca eram timida si pentru ca eram tunsa baieteste iar majoritatea nu stia daca sunt fata sau baiat. In ’95 umblam cu cheia legata de gat cu un snur mare si negru mai ceva ca un  gangsta’, stateam singura acasa cu orele in fata televizorului alb-negru, care nu avea telecomanda dar avea mileu deasupra. In ’95 ma simteam un copil prost pentru ca nu stiam sa comunic si sa imi impartasesc sentimentele iar notiunea de parenting era ceva inexistent.

Prin 2001 descopeream ciocolata Poiana cu alune. Gust fin de ciocolata si bucatele abrazive de alune…. Pe atunci era in ambalaj de hartie iar fiecare patratica o tineam in gura pana se topea. Ma simteam ca intr-un loc exotic la fiecare patratica topita ce imi mangaia papilele gustative. Pentru cateva secunde evadam din camera monotona, evadam de materii plictisitoare, de exigente neimplinite, de solicitarile scolii si de necunoscutul adolescentei. Imi doream sa fiu cool, imi doream sa fiu acceptata si de cele ai multe ori ma limitam in a sta in casa de frica respingerilor. Asta, pana am apelat la Poiana. Iar de acolo lucrurile au stat altfel.

Ciocolata Poiana a fost prima ciocolata autohtona cunoscuta de mai bine de 98% dintre romani la acea vreme. Prin 2001 mai erau cateva branduri de ciocolata aparute pe piata dar niciuna nu era cu cocos asa ca, de dragul incluziunii am facut ceea ce orice copil ar fi facut ca sa fie acceptat: am impartit singura ciocolata din acea saptamana cu copiii din fata blocului. A doua saptamana la fel iar a treia saptamana eram deja prieteni si ma chemau sa ne juca impreuna. Ciocolata, la acea vreme , la fel ca alte dulciuri, a functionat ca o mita, o taxa de acceptare. Lucrurile nu s-au schimbat nici astazi, doar ca acum ne folosim de alte de altceva.ciocolata Poiana

La 25 de ani de existenta ciocolata Poiana se intoarce cu o campanie minunata in care ne invata cat de pretios este prezentul si pentru cate lucruri trebuie sa fim recunoscatori! “Ziua de ieri este amintirea celei de astazi, cea de maine este visul zilei de azi.”

Nu ca nu ne-ar fi invatat pandemia cat de importanta e sanatatea, familia, siguranta financiara si libertatea, dar ciocolata Poiana isi doreste sa ne reaminteasca pretiosul prezent in tumultoasa post-pandemie. In momentele alea in care iti doresti sa te ingropi in munca si uiti sa mai petreci timp cu familia adu-ti aminte ca ei ti-au fost alaturi la greu, atunci cand iti faci planuri adu-ti aminte ca totul e volatil, doar familia nu-i, atunci cand pierzi din vedere esentialul sau iti regandesti prioritatile, adu-ti aminte ca principala prioritate este starea de bine a ta si a familiei tale. Fericirea nu inseamna succes, asa cum au dovedit nenumarate studii de piata, fericirea inseamna implinire si iubire, un camin si oameni dragi.ciocolata Poiana

Nu pierde prezentul traind cu regretele trecutului si nici cu planurile de viitor fara sa te bucuri de fiecare clipa pe care o avem pe acest Pamant. Vietile si libertatile noastre ne pot fi luate oricand, profita de fiecare zambet, de fiecare floare si de fiecare imbratisare. Petrece timp de calitate, conecteaza-te cu tine insuti si cu cei din jur, lasa ecranele si traieste offline la fel de intens ca acum 25 de ani cand erai murdar de atata joaca, cu genunchii juliti si obrajii rosii, cand mancai fructe direct din copac si nu intrai in casa pana nu se insera.

Viata se intampla acum! Adu-ti aminte cum era acum un sfert de secol si de cat de putine avem nevoie ca sa fim fericiti cu sufletul!

O zi minunata!

XOXO

Faci un comentariu sau dai un răspuns?