Carti de joc cum nu ai mai vazut! Macao, Septica si Tabinet intr-o varianta amuzanta!

carti de jocMajoritatea are cate un set de carti de joc acasa si, probabil, daca ati prins si voi o frantura din copilaria fara ecrane, sunteti campioni autointitulati la unul din cele 3 jocuri de carti. Macao, Septica si Tabinet sunt doar cateva dintre jocurile de carti ale copilariei.

Cand ai un set de carti de joc la indemana si o compania placuta in preajma, posibilitatile de distractie sunt nemarginite. Dupa cum s-ar spune, imaginatia e singura care te-ar putea impiedica sa te distrezi. Cu acest set de carti de joc am initiat-o si pe micuta mea in jocurile copilariei noastre si chiar am “jucat la carti” diferite avantaje sau treburi casnice!

carti de jocSa joci Macao nu e greu, regulile sunt simple, un mini ghid este inclus in pachetul de  carti de joc a fiecarui joc. Insa, marea provocare este cum sa faci ca sa continui jocul fara sa te plictisesti. In casa noastra Super Macao este jocul la care apelam de fiecare data cand dorim sa obtinem un avantaj sau sa scapam de o treaba. Asadar, convocam “comitetul” si punem la bataie “premiul”. Jucam 7 jocuri, cine castiga cele mai multe are dreptul sa scape de o treaba pe care nu vrea sa o faca sau sa isi folosesca “amuleta cu avantaje” in orice perioada a zilei pana la miezul noptii asupra celorlalti participanti. Vrea copilul sa iasa la plimbare si tu nu vrei? Nu-i nimic, foloseste amuleta sa il faci pe tati sa se duca in locul tau! Trebuie sa dai cu aspiratorul dar nu ai chef? Nu-i nimic, ceilalti doi participanti contribuie la curatenie!

Totusi, ca sa nu o descurajam pe micuta, de fiecare data cand iese unul din noi din joc, o ajuta impotriva celuilalt. E mereu chin si drama cand trebuie sa ia carti dar e mare bucurie cand mai pica cate un Joker cu 10 carti si celalalt trebuie sa se serveasca din teanc!

Cartile de joc au niste ilustratii foarte amuzante, incepand de la 2 care afiseaza un bebelus pana la popa care este un batranel excentric, cartile prezinta diferite etape de dezvoltare iar cea mai sic este insusi dama, care e o cucoana cocheta cu un catel in brate.

carti de jocSeptica este un joc pe care l-am invatat de la bunici. Se pare ca era in voga pe vremea aceea pentru o grupa de varsta mai inaintata, in timp ca Macao era considerata mai “tinereasca”. Super Septica nu difera ca si reguli, dar aduce jocului un suflu nou si ilustratii mult mai atractive.

Tabinet, din pacate, nu face parte din categoria jocurilor de carti cu care m-am delectat in copilarie, dar imi aduc aminte ca am avut multe altele la indemana, inventate chiar de noi. Asadar, am invatat odata cu cea mica Super Tabinet, 7 ani fiind varsta ideala pentru a juca jocul si de a exersa niste notiuni matematice, pentru ca Tabinetul este despre adunare. Cartile cu valoare sunt cele galbene iar la final cine are cele mai multe puncte, castiga.

Setul de 3 carti de joc este o buna varianta pentru initierea copiilor in jocurile copilariei noastre si o buna distragere a atentiei de la ecrane. Asta inseamna mai mult timp cu familia. Puteti si voi gasi noi variante de joc pentru fiecare, ghidul din interior contine doar cateva sugestii de joc si distractie! Cartile de joc pot fi gasite pe Titia si sunt fabricate si concepute cu drag, in Romania. Consulta si celelalte articole cu jocuri vechi, harta Romaniei si jocuri educative!

O zi minunata!

XOXO

Faci un comentariu sau dai un răspuns?