Alte povestiri cu talc de Rodica Chiriacescu

Alte povestiri cu talcPovestiri cu talc asa cum doar bunicii nostri stiau sa spuna! Inventate si reinventate, citite sau transmise prin viu grai, sunt povestile pe care ti le-ai fi dorit sa le ai adunate intr-o singura carte de la bunica ta.

“Alte povestiri cu talc”  este continuarea primului volum “Povestiri cu talc” de la Meteor Press si sper ca aceasta colectie sa continue si cu editia a 3-a deoarece nimic nu ne aduce mai aproape de copii si nici nu ne face sa retraim copilaria asa cum o fac povestile citite in lumina difuza, la lasatul serii, eventual, dupa un masaj de burtica sau de  picioare.

Alte povestiri cu talc” de Rodica Chiriacescu este un volum de 10 povestiri, de 56 de pagini, aparut in 2021 la Editura Meteor Press, colectia Junior.

Daca pana anul trecut eu eram cea care citeste povesti pentru copii, de anul asta lucrurile s-au schimbat. Fetita mea, cea inca mica pentru mine, cea care are inca nevoie de pupici sa se trezeasca si care vrea joaca in orice moment al zilei, a inceput sa citeasca cursiv si isi alege singura cartile. Noptiera noastra arata ca si cum un salon de manichiura s-a iubit cu o librarie. Si nu avem doar carti pentru copii, ci si despre sarcina, adolescenti, gradinita, sau chiar povesti de 1 minut “Animalele mele preferate” de la Univers Enciclopedic care i le citim celui mai mic membru al familiei noastre, inca nenascut.Alte povestiri cu talc

Scrise intr-o maniera simpla, incat si un copil de 7 ani sa o poata citi, “Alte povestiri cu talc” are in format 10 povestiri care ne invata despre cele mai importante virtuti ale vietii: adevarul, dreptatea, iubirea, umilinta si bunatate sau empatie. Printre povestiri se numara: Ali si sultanul, Mesterul Danilo, La seceris, Sabia fulgerelor, Alfons cel norocos, Mangaierea-ochilor, Xilofonul fermecat, O lectie de viata, Fiul nerecunoscator si Trandafirul.

Ali si sultanul este o poveste despre bunatate, cinste, onoare, modestie si sinceritate, in schimb ce Alfons cel Norocos este o poveste pentru copilasii ce iubesc necuvantatoarele, invatandu-i ca acestea trebuie iubite si protejate. Trandafirul este o alta poveste despre cum natura ne ofera ce avem nevoie pentru supravietuire si isi imparte frumusetile cu noi, cladind in sufletul copiilor dorinta de a o proteja.

Fiecare poveste are un “talc” ascuns, dar mai bine e ca fiecare poveste are un final fericit, astfel incat copiii sa invete ca binele trebuie sa castige mereu, ca constea si omenia te aduc mai aproape de o viata curata si un suflet impacat.

Ilustratii minunate si foile groase fac deliciul chiar si celor mai mici dintre copii, dar si al parintilor, ce reinvata sa fie copii!

O zi plina de povesti!

XOXO

Leave a Reply