Prajitura cu pere si ciocolata amaruie Poiana

prajitura cu pereReteta de prajitura cu pere si ciocolata amaruie Poiana am gasit-o pe un blog culinar si mi s-a parut foarte simplu de realizat, mai ales ca eu nu excelez intr-ale bucatariei.

Pentru a realiza aceasta prajitura cu pere si ciocolata am avut un ajutor de nadejde, pe micuta si talentata Chef Bianca, care incepe sa devina din ce in ce mai interesata de toate felurile de mancare pe care le poate gati singura. Desigur ca, daca as lasa-o singura in fata aragazului, as manca ceva asemanator bucatariei asiatice: dulce, iute, amar si sarat in acelasi timp. Insa, cel mai mult conteaza momentele pe care le petrecem impreuna. Momentele precum cele in care Poiana ne aduce impreuna si “asamblam” impreuna un desert usor.

Prajitura cu pere si ciocolata are doua ingrediente principale, deduse deja din denumire si, chiar daca prima alegere a micutei era sa facem vulcan de ciocolata, am reusit sa o fac sa inteleaga ca e totusi prea multa ciocolata in lava cake si ar fi mai bine sa facem ceva mai putin dulce care sa aiba si ceva fructe, mai ales ca e sezonul perelor dulci si coapte.prajitura cu pere

Asadar, pentru ingrediente avem nevoie de:

  • 200g faina
  • 3 oua
  • 180g zahar tos fin sau inlocuitor de la Edulcorem 1:2
  • 125 g iaurt natural
  • 8g praf de copt
  • 150g ciocolata amaruie
  • 100ml ulei de floarea soarelui/arahide
  • 40g cacao (am folosit-o pe cea  cu care am facut si bomboane de ciocolata Aromes Noir)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 varf cutit sare
  • 3 pere mari si coapte

Preparare pas cu pas:

  1. Ouale, zaharul si esenta de vanilie se pun intr-un bol incapator si se mixeaza 2 min.
  2. Se adauga iaurtul, uleiul, sarea, dupa care se mai mixeaza 1 min
  3. Se pune faina, cacaua si praful de copt, de preferat cernute si amestecam pana la omogenizare
  4. Adaugam o parte din ciocolata taiata in bucatele si punem amestecul intr-o forma rotunda, de preferat cu fund detasabil.
  5. Perele, curatate si taiate in feliute subtiri se pun sub forma de raza deasupra prajiturii, apasandu-le putin in compozitie.
  6. Adaugam si restul de bucatele de ciocolata.
  7. Prajitura se coace la 180 de grade timp de 30-40 min. Se efectueaza testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca este coapta.

Se pastreaza in tava sau intr-un recipient din plastic pana la consumarea ei. Noi am mancat-o in proportie de 50% in prima seara pentru ca ciocolata bucatele era inca fluida si aducea un plus de aroma. Prajitura cu pere si ciocolata este buna si dupa 2 zile, doar ca se faramiteaza putin si ciocolata nu mai este topita, dar e minunata la cafea sau ca desert.prajitura cu pere

Astfel de momente ne aduc impreuna, fie la mancat produsul finit fie la asamblarea lui. Indiferent in ce parte te regasesti mai mult, astfel de momente sunt nepretuite.

Poiana vrea sa atraga atentia asupra prezentului si a momentelor traite impreuna si te imbie cu un concurs in care, prin cumpararea de ciocolata Poiana, poti castiga vouchere de vacanta sau sute de alte premii pentru a te bucura de momentele frumoase petrecute cu familia. Cumpara intre 1-30.10.2021 tablete de ciocolata Poiana, inscrie bonul pe site si poti fi chiar tu castigatorul.

Pe voi ce momente va aduc mai aproape? Care sunt momentele preferate petrecute cu cei dragi? Scrieti-mi mai jos, povestiti-mi si aduceti-va aminte cat de pretioase sunt!

O zi plina de bucurii!

XOXO

Leave a Reply