Reteta de fursecuri cu unt si ciocolata este foarte usoara iar rezultatul este unul extrem de delicios si fraged. Cu sau fara ciocolata termostabila, fursecurile pur si simplu se topesc in gura.
Aceasta reteta de fursecuri cu unt si ciocolata este foarte asemanatoare cu o reteta mai veche de biscuiti cu unt de arahide in care am folosit ca decor migdale si ca indulcitor, zahar brut. Daca la cea cu unt de arahide, gustul si mirosul de arahide era foarte imbietor si foarte pregnant, la aceste fursecuri cu unt rezultatul este unul foarte delicios chiar daca in casa nu miroase ca si cum ai gati ceva spectaculos, asa cum era in cazul biscuitilor.
Deoarece mereu incerc sa reduc consumul de zahar, nu si cel de dulce, atat din prisma controlului greutatii familiei cat si din prisma alegerii unei variante mai sanatoase la dulciurile zilnice, am optat de aceasta data sa folosesc un inlocuitor de zahar sub forma STEVIOREM eritritol+xylitol. O tava de fursecuri cu unt nu rezista in casa mai mult de punctul de racire a lor, asa ca, daca ar fi sa cedez solicitarilor, as face numai fursecuri la cuptor.
Steviorem face parte din gama Edulcorem dezvoltata de laboratoarele Remedia si care isi doreste sa aduca o alternativa mai sanatoasa la zaharul zilnic pe care il folosim in prepararea dulciurilor de casa sau in indulcirea bauturilor calde si reci.
Indulcitorul de masa folosit la acesti biscuti este 100% natural obtinut din extract de stevia rebaudiana, eritritol si xylitol. Pulberea este stabila la coacere, fierbere si congelare si nu lasa acel gust rezidual de amarui si sintetic. Atat eritritolul cat si xylitolul sunt ingrediente de origine naturala care fie se regasesc in mod natural in anumite fructe si legume, fie sunt extrase din surse vegetale. Puterea de indulcire a celor 3 este foarte mare, absorbtia in intestinul subtire se face foarte repede si din acest motiv nu produc balonare si nu au efecte laxative precum variantele sintetice. Procentul de indulcire este de 1:2, unei lingurite de subtituent ii sunt echivalente 2 lingurite de zahar.
Revenind la reteta de fursecuri cu unt si ciocolata, se poate folosi Steviorem cocos cu un procent de indulcire de 1:4, caz in care vom avea niste fursecuri cu gust mai exotic, cu iz de caramel.
Ingredientele pentru aceste minunatii de fursecuri cu unt sunt urmatoarele:
- 200g unt cu 82% grasime, la temperatura camerei sau usor incalzit in microunde daca ati uitat sa il scoateti din timp
- 50 g Steviorem sau 25g Steviorem Cocos
- un praf de sare
- 1 ou mare
- 1 lingurita extract de vanilie
- 300g faina tip 000
- 5g praf de copt
- 50 g ciocolata termostabila sau ciocolata amaruie de care aveti prin casa (Eu am folosit ciocolata amaruie Poiana cu care am facut si reteta de prajitura cu pere si ciocolata amaruie)
Mod de preparare:
- Untul, indulcitorul si sarea se mixeaza pana cand se dizolva indulcitorul
- Se adauga oul si extractul de vanilie si se continua mixarea
- Folosind o spatula, se incorporeaza faina si si praful de copt
- Se adauga bucatile de ciocolata si se incorporeaza in amestec folosind spatula
- Aluatul astfel obtinut se acopera cu folie alimentara si se pastreaza la frigider timp de 2 ore
- Dupa timpul de 2 ore la frigider, scoatem aluatul si facem bilute de dimensiunea unei nuci pe care le asezam intr-o tava cu hartie de copt
- Aplatizati usor bilutele si lasati spatiu intre ele pentru a nu se prinde in timpul coacerii una de alta
- Fursecurile se coc timp de 12-15 minute pana se rumenesc pe partea care intra in contact cu tava
- Cand se scot din cuptor, fursecurile vor fi foarte moi, asa ca trebuie lasate cateva minute sa se raceasca si abia apoi se transfera pe un gratar.
Rezultatul este unul foarte gustos si, daca folositi un sortiment de indulcitor in locul zaharului clasic, aportul de calorii pe care in mod normal le aducea zaharul, este redus foarte mult. Pot fi consumate si seara de cei mici fara sa ne ingrijoram ca le dam un plus de energie ce ii va tine treji sau agitati.
“În perioada 1 – 30 noiembrie puteți achiziționa orice produs din gama Edulcorem si Steviorem cu o reducere de 10%, de pe www.laboratoareleremedia.ro, folosind codul EDULCOREM10“
Voi folositi zaharul in dulciurile facute in casa sau il inlocuiti cu o varianta naturala?
O zi minunata si o saptamana cu spor!
XOXO