ProNature, pentru un viitor mai verde! Nu avem planeta de rezerva!

ProNatureProNature este solutia pentru ca tu sa poti avea grija de casa ta si de mediu in acelasi timp! De ce ar trebui sa existe un compromis atunci cand vine vorba de curatenie? ProNature spune ca nu ar trebui!

ProNature ne atrage atentie ca alegerile noastre se reflecta asupra mediului inconjurator, fie ca vorbim de fenomenul de fast fashion sau de obsesia compulsiva de a face mereu curat, chiar si in spatiile deja curate. Ziua Pamantului a atras atentia asupra necesitatii de a gasi variante mai putin daunatoare de a ne trai vietile pe aceasta planeta, cu un impact mai mic asupra mediului si, majoritatea industriilor fac eforturi in acest sens pentru a-si reduce amprenta de poluare, oferindu-ne solutii la fel de eficiente dar mai prietenoase cu mediul.

Produsele din gama ProNature, propuse catre testare Buzzstore, apartin brandurilor precum Clin, Bref, Pur si Somat ce au reusit sa scoata pe piata produse de curatenie in recipiente din plastic de minim 75% reciclat, care sunt la randul lor reciclabile. Totodata, brandurile in cauza au inlocuit parfumurile obtinute sintetic cu parfumuri naturale cu un grad de biodegradabilitate mai mare care ajuta la pastrarea mai curata a apelor.

O mare parte din apa se foloseste la spalarea vaselor, tocmai din acest motiv incerc sa folosesc cat mai mult masina de spalat vase. Doar ca, fiind o familie de 3, deseori nu reusesc sa fac o masina plina de vase pentru a o pune in functiune si, atunci prefer sa le spal manual. Teoretic, desi ceea ce fac eu ar trebui sa fie mai ecologic, totusi, pe termen lung, spalatul la masina de vase are mai multe beneficii, printre care si un consum mai redus de apa la aceeasi cantitate de vase murdare. Iar, avand in vedere pandemia in curs, o igienizare la temperaturi crescute face diferenta atunci cand alegi masina de spalat vase.ProNature

Somat s-a alaturat miscarii proNature cu pastile all in 1 pentru masina de spalat vase, cu 0% parfum, ambalaj din carton 100% reciclat si o formula in procent de 94% bazata pe ingrediente provenite din surse naturale. In acelasi timp, varianta de detergent lichid pentru masina de spalat vine cu ambalaj 100% din plastic reciclat, 80% formula bazata pe ingrediente de origine naturala si 0% parfum sau coloranti.

In cazul in care nu ai mai avut loc sa pui ceva in masina de spalat sau vrei doar sa clatesti un pahar, Pur se alatura si el miscarii ProNature imbinand formula eficienta de indepartare a grasimii cu ingredientele provenite din surse naturale, in proportie de 95.5%, toate intr-un ambalaj din plastic reciclat 100%.ProNature

Clin, detergentul de geamuri pe care majoritatea dintre noi il foloseste pentru a mentine geamurile curate si, implicit, sa lasam cat mai multa lumina naturala in casa, ne ofera curatenia sub forma a doua produse: spray si rezerva. In ambele variante esti castigat, doar ca atunci cand  alegi sa iti faci refill cu o rezerva, vei alege sa arunci la gunoi o cantitate cu pana la 91% mai putin plastic. Reutilizeaza recipientul si alege sa recumperi doar rezervele. Mai curat si mai ieftin pentru tine dar e mai prietenos si cu mediul.ProNature

Bref, dragul de el e ultimul la care as fi crezut ca se poate veni cu o varianta mai prietenoasa cu mediul, dar iata ca daca el a putut, atunci si altii ca el vor putea. Detergentul lichid pentru curatenia vasului de toaleta este de nelipsit din fiecare casa si, deseori, pentru a fi eficient impotriva tuturor microbilor pe care acesta ii adaposteste, trebuie sa contina substante puternice, nu de fiecare data compatibile cu mediul. Recunosc ca eu, cel putin, comparativ cu alte produse de curatenie, nu as fi optat pentru o varianta ecologica la detergentul de toaleta daca nu eram sigura ca este si eficienta. Asadar, Bref s-a straduit si dupa cercetari indelungate a reusit sa mentina eficienta curateniei si a dezinfectarii folosind doar parfum natural, 90% ingrediente de origine naturala dar cu un recipient in proportie de doar 75% reciclat.

De cealalta parte, rezervele Bref au o formula sustenabila, ambalat din plastic 100% reciclat si cosulet pentru bile din plastic 100% reciclat.

Avand in vedere ca de anul trecut am dat un timp de respiro planetei prin lockdown-urile survenite in urma pandemiei, nu vad de ce nu am continua sa parcurgem drumul ecologic de a ne apara planeta de noi insine, de forta noastra distrugatoare.

Nu trebuie a faci concesii in ceea ce priveste curatenia pentru ca brandurile participante la miscarea ProNature au facut deja un efort sustinut in a-ti oferi variante certificate ecologic de catre UE. Stim cat de importanta este curatenia pentru fiecare dintre noi, mai ales in ultimii aproape 2 ani si, folosind produsele din  gama ProNature avem grija de noi si de mediu in acelasi timp.

Voi ce variante eco alegeti pentru curatenia casei dar si pentru curatenia mediului inconjurator? Nu uitati, nu avem o planeta de rezerva in cazul in care obiceiurile noastre nesanatoase de a polua o distrug pe aceasta!

O zi cat mai “verde” chiar daca  afara totul e in nuante de aramiu!

XOXO

Leave a Reply