Micul autobuz rosu in oras – scene ascunse la fiecare pagina

Micul autobuz rosu“Micul autobuz rosu in oras” este o noua aparitie la Editura Meteor Junior ce prezinta aventurile matusii Lidia in explorarea orasului intr-un autobuz rosu impreuna cu cativa copii si animale de companie! Dar oare e doar atat?

Cartea cu coperti cartonate si ilustratii de Dorin Eisenburger, “Micul autobuz rosu in oras” este nu doar o carte de aventuri ci o carte plina de mistere, scene ascunse si foarte multe detalii care pot scapa ochiului neantrenat. Nu si de ochiul micutei mele, a carei mare pasiune e sa gaseasca diferentele dintre anumite imagini si, daca s-ar putea ar face asta in locul celorlalte activitati mereu.

Aparuta sin colectie Meteor Junior, “Micul autobuz rosu in oras” este o carte ce poate incepe o frumoasa si indelungata discutie cu copiii nostri despre istoria propriului oras. Fiecare orasel are o istorie, una mai captivanta decat alta, insa cred ca depinde de cum expunem intreaga poveste. Poate fi una despre cavaleri sau tarani, lupte sau convietuire pasnica, cultura sau mozaic de culturi, cert e ca la final totul tine de nuante.Micul autobuz rosu

Micul autobuz rosu este un autovehicul foarte ingenios, e putand merge atat pe sosea  cat si in aer sau pe apa. Matusa Lidia e responsabila de aceasta inventie si astazi, ia cativa copii si animale de companie sa faca un tur de oras in acest mic autobuz. Fiecare oprire este impresionanta, veche de cateva sute de ani si toate opririle au in centru lor statuia cu dragon, emblema orasului. Abia la ultima oprire, afla povestea cavalerului George si a dragonului imblanzit cu ajutorul cartilor. Asadar, daca lectura poate transforma o bestie salbatica intr-un dragon cult, oamenii de ce ar refuza sa citeasca cat mai multe carti pentru a afla cat mai multe lucruri noi?

Pe langa povestea scrisa intr-un mod usor de citit pentru copii, ilustratiile fca deliciul micutilor cititori. La final, acestia sunt chemati sa caute printre ilustratiile foarte minutios concepute, diferite personaje sau scene. Unele sunt usor de gasit, in schimb ce altele au nevoie de un ochi antrenat.

Cartea a facut deliciul atat al meu cat si al micutei mele prin faptul ca am putut incepe discutii despre propriul oras, am putut discuta despre Cetatea Sucevei, despre linia de aparare de la Falticeni impotriva inaintarii inamicilor catre nord, despre cultura orasului si am facut legatura cu locurile vizitate in noptile portilor deschise din anii anteriori.

Micul autobuz rosu si-a continuat calatoria intr-un mod virtual si in orasul nostru, intr-un fel!

Voi ce mai cititi dragilor? Dar copiii vostri ce mai citesc?

O zi minunata!

XOXO

Leave a Reply