Povesti de Craciun de la Editura Meteor Junior

povesti de craciunNoi ne gandim deja la povesti de Craciun… Daca marile magazine au inclus deja decoratiunile de  Craciun in oferta, noi de ce sa nu intram de pe acum in spiritul Craciunului si sa speram si la o minune de Ajun?

Am inceput cu doua povesti de Craciun si am continuat cu “Micul autobuz rosu in oras“, toate 3 primite de la Editura Meteor Press, colectia Junior. De cand micuta mea isi doreste sa citeasca tot mai mult, isi face timp si in pauzele de la scoala sa rasfoiasca povesti si sa invete lucruri noi. Ba chiar, doamna invatatoare a lansat si un joc bazat pe psihologia inversa “Sa nu te prind ca citesti!” in care cei mici trebuie sa gaseasca un loc ascuns in care sa nu fie prinsi ca citesc! V-ati prins de ce? Cam toti se ascundeau cu cartile pe la colturi 🙂

Una dintre cele doua povesti de Craciun se intituleaza “Craciunul magic al ursuletului” scrisa de melanie Joyce si ilustrata de Gabi Murphy. Partea amuzanta, de cand a inceput Bianca sa citeasca mai mult, mai bine si cu intonatie de cate ori isi aduce aminte, e ca citeste tot, orice cuvant scris pe coperta sau intre coperti! Asa ca, imaginati-va cum a citit numele celor doi autori!

Povestea este despre un ursulet micut, ingrijorat ca anul acesta nu va veni Mos Craciun la el, asa ca decide sa nu ii mai scrie nicio scrisoare. Micutul considera ca nu a fost cuminte deoarece nu si-a ascultat mama, a dat iama in borcanul cu miere de albine si a mancat mai mult decat ii era permis, din cauza lui palaria favorita a matusii a fost luata de vant, nu a vrut sa imparta jucariile cu prietenii veniti in vizita si intr-o zi a facut foarte mare harmalaie. Toate aceste framantari din partea micutului sunt reduse la tacere atunci cand parintii ii arata toate lucrurile bune pe care le-a facut, dovedind astfel ca este un ursulet bun la sufet, darnic, empatic si plin de iubire. Ursuletul a scris pana la urma scrisoarea catre Mos Craciun si a primit, pe langa cadoul dorit si un  biletel scris de mana Mosului in care ii multumea ca a fost cuminte.

povesti de craciun

A doua dintre cele doua povesti de Craciun este intitulata “Globul magic al Mosului“, scrisa de Stephanie Moss si ilustrata de  Ned Taylor. De aceasta data, Mos Craciun intamina dificultati in a livra cadourile de Craciun din cauza unui accident survenit la degetul mare. Fiind in imposibilitatea de a pleca la drum cu cadourile si renii, doamna Craciun, insotita de elfi reuseste sa salveze Craciunul. In semn de recunostinta, Mos Crcaiun ii pregateste doamnei Craciun o petrecere surpriza la Polul Nord, ba chiar incearca sa ii coaca si cateva fursecuri pe care, bineinteles, le arde. O poveste despre iubire, aventura si prietenie, lucruri pe care copiii trebuie sa le invete de mici si sa si le insuseasca ca niste virtuti.

Cele doua povesti de Craciun au si o surpriza pentru cei mici si, anume, coperta este o adevarata jucarie cu care te poti juca mutand fulgisorii de zapada prin gelul transparent. Chiar si la 7 ani, le ofera o placere enorma sa se joace cu fulgii si ii atrage sa citeasca si continutul care este scris cu litere mari, frumos ilustrat si doar cateva propozitii pe fiecare pagina, ca sa nu ii sperie cu prea multe cuvinte si sa li se pare un bloc de text greu de citit.

Daca inca nu ati aveti carti cu povesti de Craciun pentru acest an, Editura Meteor Junior mai promite cateva titluri la fel de minunate ca si acestea doua.

O zi minunata, plina de magie!

XOXO

Leave a Reply