Ce nu se potriveste aici? Carti cu greseli de la Editura Meteor Press

ce nu se potriveste aici“Ce nu se potriveste aici?” si “Ce fel de anotimpuri sunt astea?” fac parte din colectia de carti cu “greseli” intentionate, scrise de Ralf Butschkow.

Cele doua carti, “Ce nu se potriveste aici?” si “Ce fel de anotimpuri sunt astea?”, de la Editura Meteor Junior au starnit multe hohote de ras inca din prima clipa. In centrul cartii o gasim pe Lisa, personajul principla impreuna cu catelul ei Popcorn, care descopera o lume ce pare a fi desprinsa parca din desene animate. Inca de la primele pagini parca e ceva complet deplasat de la realitatile cunoscute pana in prezent si asta ne face sa cercetam mai bine fiecare detaliu in gasirea celor mai ciudate ilustrari.

ce nu se potriveste aiciCe nu se potriveste aici?” este despre vizita Lisei si a catelului ei Popcorn la ferma bunicului sau. Din momentul in care ajunge la gara lucrurile i se par foarte ciudate, trenurile seamana cu niste vapoare si valizele fug pe doua picioare. Ajunsa la ferma, lucrurile continua pe un trend ciudat si ies din oranduiala naturala atunci cand descoperim oi care poarta pulovere din lana, vaci care poarta ochelari, morcovi care cresc in copac, porci care se uita la televizor si flori care rasar din covorul din living al bunicii.

Ce fel de anotimpuri sunt astea? este o carticica ce ajuta la delimitarea caracteristicilor fiecarui anotimp. La fel ca si precedenta, in mijlocul povestii este Lisa, insotita de catelul ei Popcorn, insa de aceasta data, se schimba contextul. Cei doi pleaca la mare! Si ce incurcatura gasesc acolo: un om imbracat la costum ce se scalda in apa, un copil ce taie un cub perfect de gheata din mare, un sportiv ce face surfing pe nisip iar altii care construiesc un om de zapada ornat cu floricele. Toate ii creeaza multa confuzie Lisei deoarece unele activitati efectiv nu se potrivesc anotimpului cald. La fel se intampla si in celelalte anotimpuri, dar va las pe voi sa descoperiti in cate feluri s-au mai incurcat lucrurile in urmatoarele pagini.

Cartile redau o poveste simpla, concentrata mai mult pe gasirea “greselilor” intentionate, ce ajuta totodata la stabilirea notiunilor corecte asupra anumitor lucruri. Cartile cu greseli intentionate pot fi abordate fie ca greseli propriu-zise, creandu-i astfel copilului impresia ca el stie mai bine si ca autorii chiar au gresit (lucru care merge numai daca micutul are o varsta mai frageda), fie ca gasire de diferente intre realitatea cunoscuta si cea ilustrata (in cazul in care copilul e putin mai mare). Avand deja 7 ani, micuta mea cunostea deja ordinea naturala a lucrurilor insa, chiar si asa, a avut multe semne de intrebare legate de anumite aspecte carora pana acum nu le-a dat mare importanta. In orice caz, cele doua carti  declanseaza o sesiune de intrebari si raspunsuri din partea copiilor curiosi sa afle mai multe despre lumea inconjuratoare.

Va invit sa rasfoiti si cartile cu minunatele povesti de Craciun tot de la Editura Meteor Press. Acestea pot fi un bun cadou pentru cei mici deoarece imbina lectura cu joaca iar ilustratiile ii inspira sa dea viata personajelor si intregii povesti!

Voi ce mai cititi cu micutii vostri? Aveti ceva recomandari de Craciun si pentru noi?

O zi minunata!

XOXO

Leave a Reply