Papusi interactive ZAPF Creation- rolul lor in dezvoltarea copiilor

papusi interactiveFetitele sunt mai atrase de papusi interactive si baietii de masinute. De mii de ani, copiii si-au facut propriul univers in care joaca si jucariile au fost instrumentele lor de cunoastere a lumii. Azi, jucariile interactive, de constructie, de rol, de cooperare sunt doar o mica parte din gama diversificata de care dispune un copil in joaca sa.

Prima data incep cu propriile manute, apoi cu piciorusele, cu fetele noastre, cu propriul corp si cu imprejurimile. Apoi, au impresia ca universul lor se termina la limita campului vizual iar daca ai iesit din camera e ca si cum ai fi disparut pentru totdeauna. Ulterior, invata ca spatiul nu e limitat la campul lor vizual si descopera noi feluri de a se juca. Copilul inca nu are toate raspunsurile despre lumea inconjuratoare insa, ceea ce stie deja, exerseaza cu un tovaras, de cele mai multe ori sub forma unei papusi. Colectia de papusi interactive de la ZAPF Creation ofera multe alternative de astfel de papusi, fiecare cu propriul hobby si zeci de hainute de schimb.

Asa cum am insistat si in articolele anterioare, cel mai important este sa ii dai copilului o jucarie sigura, fara materiale toxice, care sa ii stimuleze cele 5 simturi si care sa il ajute sa descopere lumea din jurul sau. ZAPF Creation, la fel ca si brandul Clementoni, de care am vorbim in articolele anterioare, este principalul producator de jucarii interactive, papusi si hainute de papusi din Europa. Acestea sunt testate in centre specializate inainte de a iesi pe piata si, prin urmare, inainte de a veni in casele noastre pot fi considerate a fi folosite in deplina siguranta de catre copiii mici si mari. Desigur, tine de calitatea de parinte de a nu oferi copiilor nostri jucarii neadecvate varstei pe care o au si de a nu-i lasa sa se joace nesupravegheati.papusi interactive

Jocul cu papusile a fost si este in continuare unul dintre cele mai intalnite forme de joc atat in randul fetelor cat si in randul baietilor. Daca la baieti vorbim mai mult de intruchipari ale supereroilor sau ale diferitelor personaje din desene animate, la fetite vorbim mai ales de papusi interactive. De micute, fetitele isi cultiva instinctul matern si, prin urmare, jocul cu un tovaras mai mic decat ele, le da un simt al raspunderii, empatiei, asa cum fac mamele. Fetitele vor fi mai atrase de bebelusi decat baietii, de care vor avea grija, se vor juca si il vor duce cu ele peste tot, imbunatatindu-si astfel miscarile motrice.

Jocul de rol cu acest tip de papusi interactive aduce o multime de beneficii si ne poate da indicii despre ce se intampla in viata copilului nostru. Prin comportamentul pe care il are si prin scenele pe care le pune in actiune in joaca sa cu aceste papusi interactive, putem vedea daca acesta are o problema care il apasa, daca se simte marginalizat in colectivitate, daca se simte frustrat, nervos sau neindreptatit. Jocul si joaca il invata pe copil sa reduca dimensiunea lumii inconjuratoare la nivelul micro, atat cat sa inteleaga si sa reuseasca sa gestioneze diferite situatii sau personaje. In micul sau univers, creat prin joaca, el este naratorul si nu se afla in niciun moment in vreun pericol, asa ca totul decurge dupa propriile reguli.papusi interactive

Copilasii care au un partener de joaca, sub forma unei papusi interactive, reusesc sa se integreze mai bine in colectivitate si sa gestioneze cu succes situatiile noi deoarece exerseaza acasa anumite situatii pentru a le intelege mai bine. De multe ori, cuvintele nu pot exprima ce simt micutii nostri, insa ei ne pot recrea, cu ajutorul papusilor, situatiile care ii macina astfel ca noi sa le putem intelege mai usor.

Joaca cu papusile este o terapie folosita cu succes si in cabinetele medicilor, mai ales cand copilul este foarte introvertit, necomunicativ, dandu-le ocazia micutilor sa se detaseze de realitatea in care traiesc si sa se transpuna in siguranta in rolul naratorului propriului univers, unde nimic nu ii poate rani.papusi interactive

Papusile au fost cei mai buni prieteni ale fetitelor inca din cele mai vechi timpuri iar ZAPF Creation, de peste 80 de ani a reusit sa asigure cele mai bune papusi interactive. Cu un rol incomensurabil in dezvoltarea copiilor, papusile interactive Zapf alimenteaza motorul imaginatiei si creeaza noi ocazii de joaca cu zeci de scenarii diferite. Asa cum fiecare copil are interese si hobbyuri diferite, asa au si papusile interactive si se pot transforma cu un simplu schimb de haine, de la o papusa eleganta la una pasionata de drumetii. Accesoriile sunt cele care fac diferenta iar ZAPF Creation ofera din plin variante de accesorii cat mai apropiate de scenariul pe care copiii si-l doresc a fi creat.

Mai mult de 74% dintre fetitele intre 4-5 ani se joaca cu papusi, intr-o era in care ecranele au acaparat o buna parte din copilaria micutilor nostri. Asadar, alegerea unei papusi interactive nu s-a dovedit nicicand o alegere mai potrivita pentru un cadou de 1 Iunie. Fa-ti copilul fericit si intelege-i universul prin implicarea in jocul sau!

 O zi plina de joc si cantec!

XOXO

Leave a Reply