Jocuri de inteligenta, logica si cultura generala pentru copii

jocuri de inteligentaAceste jocuri de inteligenta, logica si cultura generala pentru copii sunt o modalitate distractiva si utila de a petrece timpul liber din vacanta de vara.

Complet diferit de temele pentru vacanta si lecturile suplimentare, aceste jocuri de inteligenta, logica si cultura generala pot pune in dificultate chiar si parintii. Dedicate copiilor intre 7-11 ani, cele trei caiete de lucru ofera peste 100 de activitati care te ajuta sa iti dezvolti IQ-ul, peste 100 de puzzle-uri ingenioase care-ti dezvolta perspicacitatea si peste 500 de intrebari de cultura generala cu raspunsuri uimitoare.

“Jocuri de inteligenta”, “Jocuri de logica” si “Cultura generala” din colectia Brain Power de la Editura Gama sunt caiete de lucru care “iti vor da de lucru” chiar si tie, ca parinte atotstiutor. Ca sa pastrezi aparentele, ar fi bine sa treci in revista paginile cu raspunsuri, de la sfarsitul fiecarui caiet, inainte de a va apuca sa lucrati impreuna cu copilul. Dupa cum stiti, copiii de 8 ani, sau cel putin al meu, este precum un pradator: cum dai dovada de un moment de slabiciune sau lasi garda jos, cum gaseste el o modalitate de a intoarce situatia in favoarea lui. Astfel, te vei trezi ca ceea ce trebuia sa fie o activitate placuta de petrecut cu copilul, a devenit o activitate individuala. A se intelege, doar pentru tine!jocuri de inteligenta

Caietul de lucru cu “Jocuri de inteligenta” aduce cu sine jocuri precum sudoku, gasirea umbrelor unor obiecte, gasirea elementelor diferite sau asemanatoare ca forma, o specie de tetris (cum erau in jocurile de demult), puzzle-uri tangram, kakuro si multe altele. Pentru unele din ele e nevoie de aprofundare si informare asupra modalitatii de rezolvare, pentru altele e doar putin de munca suplimentara sau o sclipire de moment ce face totul mai usor. Intr-o luna, am parcurs cam jumatate din caiet, cateva file din fiecare solicitand destul creierul unui copil dar si al unui adult.jocuri de inteligenta

Caietul cu “Jocuri de logica” a fost putin mai greu, cel putin pentru mine, dar fetita mea a dat dovada de mai multa rabdare decat mine in rezolvarea activitatilor, poate si pentru ca este mai meticuloasa, are un spirit de observatie mai dezvoltat si efectiv ii place a isi bata capul pana gaseste o rezolvare. Mie, personal, unele exercitii mi s-au parut foarte grele pentru un copil de 8 ani, chiar si pentru adulti, insa in momentul in care vezi rezolvarea iti dai seama cat de simplu era de fapt.

Caietul “Cultura generala” are peste 500 de intrebari de cultura generala din toate domeniile. Variantele de raspuns sunt fie cu “Adevarat” sau “Fals” fie tip grila, insa chiar si asa, raspunsurile sunt greu de aflat fara putin suport din partea Google. Domenii precum geografie, stiinte, istorie si personaje celebre fac subiectul acestor intrebari. Pregatiti-va pentru un test in adevaratul sens al cuvantului cu cele trei caiete care sa va arate toaaaata vacanta ca parintii nu le stiu chiar pe toate!

Pentru ca nu imi doream ca activitatile din vacanta sa fie o corvoada pentru cea mica, pe langa antrenamentele dublate de tenis si turneele aproape in fiecare weekend, am ales si un caiet cu jocuri si exercitii distractive ce au ca personaje, unicornii.  “Prietenii mei, unicornii” de la Editura Kreativ este foarte colorat, ideal pentru fetite si contine activitati foarte simple, de relaxare dupa maratonul lansat de cele trei caiete din colectia Brain Power.”Cireasa de pe tort” a fost, desigur, sectiunea de 80 de abtibilduri cuprinsa in caiet, astfel incat aproape toate caietele au fost invadate de abtibilduri cu unicorni.

Voi la ce activitati educative ati apelat in aceasta vacanta?

O zi insorita!

XOXO

Leave a Reply