“Jurnalul meu trasnit” impreuna cu “Domnul Fox, vulpoi fantastic” si ” Cum sa faci sa nu citesti”, sunt ciudateniile literare din aceasta luna! Hai sa vezi cat sunt de tari!
“Jurnalul meu trasnit” de Keri Smith a fost una dintre cele mai bune alegeri in materie de jurnal, amuzament, rebeliune si activitati ce pot fi facute impreuna cu copilul. Totodata, este un foarte bun cadou pentru copiii de peste aproximativ 6 ani, baieti sau fete. Noi am oferit acest cadou deja de 2 ori, in ambele cazuri, copiii au fost foarte incantati cand au vazut ca in loc de carte au primit de fapt cel mai tare jurnal.
“Jurnalul meu trasnit” are drept motto “a crea inseamna a distruge” si promite o multime de pagini trasnite, foarte trasnite! Atat de trasnite, incat trebuie sa rupi pagini, sa mazgalesti tare cu creionul, sa gauresti foi, sa indoi cotorul, sa scuipi, sa te sui cu picioarele pe el, sa patezi cu lichide, adica toate acele lucruri pe care nu trebuie sa le faci cu o carte sau un jurnal normal. Desigur ca daca e interzis, placerea e cu atat mai mare cand copiii au un loc unde sa se desfasoare cu toata creativitatea lor, ba mai mult, sunt incurajati la fiecare pagina cu noi idei nastrusnice care poate nu le-au trecut (inca) prin cap. Un cadou extraordinar pentru orice copil!
In clasa si in cercul de prieteni ai Biancai se ofera sarbatoritului, pe langa cadoul propriu-zis si o carte impreuna cu ceva dulce. Nu stiu cine a dat start trendului dar cert e ca Bianca a fost incantata de cateva carti primite de ziua ei, dar nu pe atat de incantata cand a vazut ca au mult text sau subiecte care la acest moment nu o incanta. Cu jurnalul nu ai cum da gres!
Desi spune sa nu judeci o carte dupa coperta, eu exact asta am facut! Cum nu prea mi-au placut ilustratiile cartii “Domnul Fox, vulpoi fantastic” de Roald Dahl, nu am insistat asupra cititului ei. Surpriza a venit din partea micutei care a venit cu initiativa pentru ca gasise ea acolo niste cuvinte pe care in mod normal nu avea voie sa le foloseasca. Dupa cum spuneam, ce e interzis e mai atractiv! Si uite-asa, am finalizat lejer de citit cartea in cateva zile. Are Roald Dahl un stil inconfundabil de a scrie si de a crea personaje!
Ultima carte din setul de luna trecuta a fost de la Editura Arthur, scrisa de Tommy Greenwald si se numeste “Cum sa faci sa NU citesti. Ghidul lui Charie Joe Jackson“. Raspunsul ar fi sa nu citesti, adica nu ar mai trebui citita cartea ca sa afli acest lucru, insa tocmai asta e toata surpriza. Din pacate, Bianca, s-a prins din prima ca cea mai simpla varianta e sa nu citesti dar, datorita unui limbaj cu multe neologisme, seriozitate si psihologie inversa, am facut-o sa creada ca raspunsul e de fapt mai amplu de atat! Iar pentru asta trebuie sa citeasca instructiunile din carte!
Pe scurt, Charlie este un baiat creativ si istet care a platit un coleg cu inghetata ca sa citeasca si sa faca fisele de lectura in locul lui. Insa, minciuna are picioare scurte si a fost prins. In curand se termina anul scolar si nu stie cum sa faca sa “fenteze” din nou sistemul si sa nu citeasca. Tentativele lui dau nastere celor mai neasteptate rezultate! Charlie este cunoscut in scoala ca detesta sa citeasca, dar totodata, in carte se contrazice singur. El este de fapt un baiat bun, isi iubeste familia, prietenii si cei doi catei pe care ii are. Charlie este un personaj cu totul inedit care ii va captiva pe copii si ii va conduce intr-o lume amuzanta si plina de peripetii!
Voi cu ce lecturi trasnite si ciudatenii literare v-ati delectat in ultima perioada?
O zi minunata!
XOXO