Carti cu glume pentru copii si noutati la categoria “carti de fete”

glume pentru copiiDintre toate alegerile noastre de luna aceasta, cartea cu 500 de glume pentru copii a fost cea mai indragita! Cu doar 15 lei i-am starnit destul interes Biancai incat sa nu lase cartea din mana si sa citeasca zilnic. Hai sa vezi si ce alte “carti de fete” am ales!

Probabil unul dintre cele mai grele lucruri de facut in epoca telefoanelor inteligente e sa ii facem pe copii sa citeasca. De cand tik-tok-ul a devenit sursa atat de amuzament cat si de informatii, cartile nu mai au nicio sansa. Totusi, daca observi interesele copilului si alegi corect, este o sansa destul de buna sa ii placa sa citeasca ceea ce ii dai.  De data asta, cartea cu glume pentru copii a fost exact ceea ce trebuia pentru a-i starni din nou interesul pentru citit care a cam stagnat in perioada competitiilor FRT si a evaluarilor nationale.

glume pentru copiiDintre toate cartile de glume pentru copii, consider ca cea de la Editura Paralela 45, disponibila spre achizitie si la Libris, cu “500 de glume jucause pentru copii” este una foarte bine conceputa, cu bancuri simple dar amuzante, cu mult umor inteligent si de bun gust. Copiii o vor adora si o vor devora fila cu fila spunand bancuri oricarui adult pe care il gasesc in calea lor, in asemenea hal incat, va veti ruga sa termine odata de citit cartea doar, ca sa nu ii mai turuie gura incontinuu. Eu am gasit-o la un pret de estimativ 15 lei. Din aceeasi colectie gasiti si “500 de adevaruri incredibile despre corpul omenesc”, “500 de adevaruri incredibile si trasnite”, “500 de adevaruri uimitoare si amuzante”, etc.

Urmatoarea carte de fete de pe Libris face parte dintr-o serie de carti denumita “Scoala Printeselor”, de la Editura Girasol si se numeste “Jurnalul printesei Wen“. Din aceeasi categorie fac parte si “Medalionul Fermecat”, “Jurnalul printesei Melody”, “Jurnalul printesei Zina”, “Jurnalul printesei Agalia” si “Jurnalul printesei Killari”.

Printesa Wen s-a intors acasa dupa ce a trait cel mai emotionant an din viata sa la Scoala Printeselor din Davos. Era foarte fericita sa-si revada familia si sa se intoarca in iubitul ei Palat de vara. Cu toate acestea, ii era dor de prietenele ei: Agalia, Hansini, Efigenia, Killari, Melody si Zina. Din fericire, inteleptul ei prieten, alchimistul Paracelsus, a venit sa o vada si i-a daruit un jurnal in care sa noteze toate lucrurile minunate care aveau sa i se intample.

Surorile Zapezii. Secretul Soimului Argintiu” de Astrid Foss, Editura Paralela 45 face si ea parte dintr-o serie de carti de fete pe care Bianca planuieste sa le citeasca. In total sunt 4 volume si acesta este primul volum. Despre aceasta carte nu stiam prea multe insa in clasa Biancai majoritatea fetelor au citit-o si asa i-au starnit interesul si ei, ca sa poata participa la discutiile fetelor.

Printesele Magda, Ida si Hanna isi serbeaza ziua de nastere, dar parintii lor intarzie la serbare. Nelinistite, surorile descopera ca au fost luati prizonieri de matusa lor Veronika, teribila Vrajitoare a Tenebrelor.
Scopul ei este sa puna stapanire pe Luminile Mereu-Schimbatoare si sa domneasca peste insula Nordovia. Vor putea printesele sa ii tina piept si sa-si salveze parintii?

Ultima carte nu are nicio legatura cu anotimpul in care ne aflam: “Omul de zapada” de Michael Morpurgo este scoasa la tipar de Editura Arthur. Desi pare voluminoasa si poate descuraja un copil sa o citeasca, se parcurge foarte usor, textul fiind scris cu font mare, apar foarte des ilustratii si pana sa iti dai seama, ai si terminat-o!

Intr-o dimineata de decembrie, James se trezeste sa priveasca ninsoarea si se grabeste afara sa faca un om de zapada. Cu ochi din carbuni, o palarie verde veche, un fular si o mandarina pe post de nas, omul de zapada arata exact asa cum trebuie. Cu greu reuseste James sa se dezlipeasca de el si sa mearga in casa. Dar la miezul noptii, baiatul se trezeste si se furiseaza afara pentru a-si revedea omul de zapada si, spre surprinderea lui, omul de zapada prinde viata.

“Omul de zapada” al lui Raymond Briggs a fost timp de patruzeci de ani povestea preferata in perioada sarbatorilor. Minunat reimaginata si rescrisa de Michael Morpurgo, un maestru al povestilor, aceasta carte remarcabila transmite magia unei noi generatii.

Consider ca lecturile suplimentare de acasa, majoritatea la indemnul meu, deoarece un copil de 9 ani deja devine rebel in ceea ce priveste timpul sau liber, au avut un impact benefic asupra probei de citit de la evaluarea nationala care s-a desfasurat chiar azi! Bianca a venit increzatoare acasa, a zis ca s-a descurcat bine, acum urmeaza sa vedem rezultatele!

Voi ce alte lecturi suplimentare recomandati copiilor vostri? Va recomand si cartile cu Nic Nastrusnic!

O zi minunata!

XOXO

Leave a Reply