Aceste carti cu sunete vor deveni in scurt timp preferatele prichindelului tau! File groase din carton bune de rontait, imagini mari de admirat cu portiuni de mangaiat si butoane generoase cu cele mai dragalase sunete, fac din cele doua carti de luna asta sa redescoperim lumea prin ochii unui copil!
Dupa ce a crescut Bianca, am arhivat tot, inclusiv cateva carti cu sunete in speranta ca buna lor functionare depinde de inlocuirea bateriilor! Nimic mai fals! Dupa Bianca nu am mai putut salva nimic oricat am vrut sa “reinvii” cartile cu sunete sau diferite jucarii interactive de bebelusi. Asadar, micutul meu s-a invatat inainte de toate, sa rontaie cartile cu coperti si file din carton gros, sa le mangaie fara sa astepte vreun sunet in schimb si sa testeze gravitatia aruncandu-le din scaunelul de masa. Acum, intelegeti de ce am ales sa i le dau numai cand suntem impreuna!
Imi place sa petrec timp cu cel mic si, din pacate, in haosul anului trecut nu prea am reusit. Asa ca, m-am trezit anul asta cu un copil de un an, super dragalas, cuminte ca niciunul, iubitor de alaptare si gadileala, care nu stiu cand a ajuns atat de mare. Anul asta am avut weekendurile ocupate cu diferite proiecte personale iar de cateva luni, am ales sa ne tinem de promisiunea facuta Biancai si sa o aducem pana la varsta de 10 ani in Top10 la Under10 in clasamentul FRT. Asta implica multe deplasari, asa ca, spre fericirea mea si a celui mic, avem 2 zile pe saptamana in care ne putem ingriji doar de relatia noastra, de plimbari lungi, de somnuri lenese si de joaca mai multa, datorita plecarii celorlalti doi membri.
Am ales aceste doua carti cu sunete in speranta ca al meu copil rabdator va fi receptiv peste masura inca de la prima intalnire cu ele dar nu a fost asa. La varsta de 16 luni a ales mai intai sa le rontaie, sa le rasfoiasca, sa traga de portiunile cu blanita si abia apoi, prin repetitie a inteles ca scot si sunete din anumite locuri. Pana atunci apasa de butoane si pe locurile ce declanseaza sunetele dar, involuntar. Acum insa o face cu intentie, uneori intelegand ce animal ii cer. Deocamdata nimereste doar pisica, pentru ca e obisnuit cu pisica noastra dar speram sa progresam incetisor.
Prima carte cu sunete “Bebe invata. Pui de animale. Carte cu sunete“, este tare simpatica deoarece sunetele sunt cele ale unor pui de animale. Asadar, de la mieunatul pisicutei pana la macaitul ratustei toate imi aduc aminte de dragalasenia pisoilor sau de stangacia ratustelor, alaturi de cateva informatii despre primele zile de viata ale micutilor.
A doua carte cu sunete, “Animale de companie. Mangaie, simte si asculta” are o dimensiune mai mica decat prima insa ca noutate are portiuni cu petice de blanita/piele ale animalelor unde copiii pot apasa pentru a activa sunetul dar in acelasi timp pot simti cat mai aproape de realitate cum se simte blanita unui catel, solzii unui peste sau pielea unei soparle.
Ambele carti cu sunete le puteti gasi pe site-ul Libris si cu siguranta pot fi un cadou inspirat, indragit de micutii din viata voastra.
O zi minunata va doresc!
XOXO
Sunt magie curata cartile astea cu sunete pentru copii mici. La 1 anisor i-am cumparat-o nepoatei pe prima. Bambi. Era toata un zambet cand apasa pe butonul care ii spunea povestea preferata.