Printesa Hamster – serie cu 3 volume, de Ursula Vernon

Printesa Hamster

“Printesa Hamster” este o serie de 3 carti in care personajul principal este Harriet Hamsteros, o printesa hamster neobisnuita, aventuroasa si imprevizibila.

“Printesa Hamster”, scrisa de Ursula Vernon, este o serie de 3 carti pe care un copil le poate citi foarte usor, sunt amuzante, contin imagini schitate si sunt inspirate din basmele clasice, dar “with a twist”. Cand crezi ca stii, sau cel putin banuiesti, cum se termina cartea, afli ca de fapt ia o alta turnura, exploatand in mod haios o alta posiblitate de final fericit. Recomandarea Biancai a fost ca aceste carti pot fi citite si de copiii mai mici, de la 8 -9 ani, chiar daca au peste 200 de pagini. Se citesc usor, sunt amuzante, ocazional mai este nevoie de explicatiile unui parinte pentru vreun cuvant necunoscut.

Invincibila Harriet” este prima carte din seria ce o are ca personaj principal pe Harriet, o hamsterita careia nu ii place sa faca chestii de printesa ci ii place sa se lupte cu sabia, sa spintece dragoni, sa sara de pe stanci si sa participe la turniruri. Insa, atunci cand afla ca este blestemata ca la 12 ani sa cada intr-un somn adanc si nu va putea fi trezita decat de sarutul unui print, afla de fapt ca este invincibila. Blestemul ei este atat de puternic incat este obligat sa o tina in viata pana la 12 ani doar ca sa se indeplineasca. Asa ca, pana atunci, Harriet cutreiera lumea in lung si in lat calare pe pitpalacul ei Mumfrey. O turnura complet neasteptata a blestemului face ca din tot regatul doar Harriet sa nu cada intr-un somn adanc, lucru care o duce intr-o nou aventura in care isi va cunoaste cel mai bun prieten: Wilbur.Printesa Hamster

Despre soareci si vraji” este a doua carte din seria “Printesa Hamster”, luate de pe Libris luna aceasta, in care aventura printesei Harriet continua, de data aceasta mai putin invincibila, in urma ruperii blestemului. Ii regasim in continuare pe Wilbur, prietenul lui Harriet, Hazel, mama lui Wilbur, Mumfrey, pitpalacul neinfricat dar apar si 12 printese soarece, 12 printi cartita si o regina si un rege care organizau compulsiv totul pe culori sau in ordine alfabetica.Printesa Hamster

Inspirata din povestea “Cele 12 fete de imparat” de Petre Ispirescu, cele 12 printese soricel isi rupeau in fiecare noapte incaltamintea dansand cu 12 printi cartita intr-o lume subterana vrajita. Acestea sunt blestemate sa nu spuna nimanui ceea ce fac noaptea si blestemul le obliga sa nu i se poata opune. Harriet este singura care a gasit o varianta de a le salva. In acelasi timp, regina cartita si regele soarece care au aceeasi pasiune pentru ordine, ajung sa formeze un cuplu si sa ordoneze intregul castel dupa culori si apoi alfabetic. In acelasi timp, pitpalacul Mumfrey, isi gaseste o domnita pitpalac pe nume Zambila cu care se imprieteneste.

Sobopunzel” este cea de-a treia carte din serie si este inspirata din “Rapunzel”. Atunci cand hidra lui Wilbur (Capoasa), renumita pentru talentul sau gastronomic, face un ou, vestea se duce repede si acesta dispare. Harriet si Wilbur urmeaza indiciile si ajung intr-un taram indepartat, unde gasesc o printesa sobolan cu coada imensa, inchisa intr-un turn de catre o vrajitoare. Aceeasi vrajitoare care le-a furat si lor, oul de hidra (o specie antica de balaur).  Motivul vrajitoarei de a fura oul este unul amuzant: isi dorea un bucatar care stie sa gateasca (hidrele sunt cei mai buni bucatari) pentru ca Sobopunzel era un dezastru gastronomic.Printesa Hamster

Cei doi reusesc sa salveze printesa si sa il scape si pe Wilbur care a fost inghitit de un copac, folosindu-se de lacrimile magice ale lui Sobopunzel. Micuta hidra iese din ou mai repede decat se asteptau si descopera ca ii place sa calatoreasca calare pe un pitpalac.

Toate cele 3 carti au fost incantator de amuzante, pline de curaj, aventura si replici inteligente, perfecte pentru micutele feministe care sunt de parere ca printesele nu trebuie sa astepte sa fie salvate de niciun print.

In curand, revenim cu alte lecturi absolut incantatoare de vacanta!

Pe curand!

XOXO

This entry was posted in diverse.

Leave a Reply