Am trecut cu bine de prima luna de scoala! Ce vitamine copii ne ajuta in continuare?

vitamine copiiIn materie de vitamine copii, acestea se impart in doua categorii: ocazionale si permanente. Ce si cum trebuie consumat, dar mai ales ce altceva poti face pentru a face fata cu brio virozelor de sezon?

Generatia mea nu a crescut cu o gama atat de vasta de vitamine copii! Curele de imunizare constau mai ales in consumul de usturoi, produse apicole, muuulta alergare si joaca in aer liber, mancare adevarata de origine sigura si timp redus in fata ecranelor. Nu stiu cati dintre noi au facut cure de calciu cate 10 zile pe luna, sau au consumat ulei de peste in lunile cu “r”, insa eu stiam ca daca nu mancam branza sau peste cu usturoi era vai si amar de capul meu.

Timpurile s-au schimbat! Ieri eram tineri, azi cautam cele mai bune vitamine copii si ne intrebam ce sa facem de mancare :). Gama variata de produse pentru copii poate face dificila alegerea potrivita pentru copilul tau, mai ales ca, la varsta cresterii, acesta are nevoie de toate vitaminele si mineralele, cu atat mai mult un copil mofturos la mancare dar care se incapataneaza sa faca sport de performanta. Cu toata sinceritatea, pot afirma ca sportul este ce mai bun tratament de imunitate! In cei 3 ani de cand a luat calea tenisului, fetita mea nu a lipsit nicio zi de la scoala pe motiv de boala, virozele au fost tratate usor si nu a avut nicio complicatie serioasa ORL sau de alt tip, care sa necesite tratament cu antibiotic. Daca aveti un copil sensibil, sportul este primul lucru catre care trebuie sa va indreptati.

Recent am gasit niste vitamine copii pe baza de produse apicole, vitaminele B, A, C, D, acid folic si altele sub forma de fiole buvabile. Producatorul lor, Marnys, este si cel mai mare producator de suplimente alimentare din Spania si Europa, cu o istorie de 50 de ani. Suplimentele lor cuprind produse apicole, naturiste, extracte din plante medicinale, cosmetice naturale, uleiuri esentiale, produse certificate organic dar si suplimente pentru sportivi si copii. Acestea sunt distribuite in peste 60 de tari si produse intr-o fabrica de 12 hectare, ceea ce spune destule despre capacitatea lor de productie dar si despre procesele de selectie, procesare, ambalare si distributie. Produsul final este unul transparent din prisma trasabilitatii iar asta imi da un sentiment de siguranta ca anumite norme si sisteme de calitate sunt respectate pe intregul proces.

vitamine copii

Suplimentele alese de mine sunt pe baza de produse apicole si vitamine esentiale cresterii si dezvoltarii armonioase ale copiilor. Astfel, Protect Junior, 20 de fiole buvabile, este primul supliment alimentar cu care am facut o cura de 10 zile. Ca principale elemente active, gasim laptisorul de matca, vitamina C si propolis. Acestea sunt urmate de intregul complex de vitamine B, Vit E, A, D, biotina si acid folic. Recomandarea de consum pentru un copil de 8 ani este de 1/2 de fiola pe zi, inainte de micul dejun. Asadar, o cura de 10 zile se face cu 5 fiole.

Precizari: pe perioada cat am luat aceste suplimente, nu am mai luat separat vit C si uleiul de peste, fiolele avand deja in compozitia lor aceste vitamine. Am continuant, in schimb, cu programul de 10 zile/luna cu calciu. Nu stiu daca e o coincidenta, insa pana acum copilul nu a prezentat niciun simptom de boala, durere in gat, raguseala sau nas infundat, desi, zilnic, pe grupul de Whatsapp se anunta cate un copil care nu vine la scoala tocmai din astfel de cauze. Partea cea buna e ca, daca nu imi “culege” Bianca ceva de la scoala ca sa imi aduca acasa, si bebelulul este ferit de “imunizare fortata” :).vitamine copii

A doua cutie de suplimente pentru copii, Nodijal Super, 20 de fiole buvabile. Pe langa laptisorul de matca, propolis si complexul de vitamine B, A, E si D, la fel ca precedentul, contine si extract din pastrav de fag, echinaceea, acerola, mangan si cupru. Acesta este cu adevarat un supliment alimentar menit sa dea un boost imunitatii in perioada virozelor si a schimbarilor de temperatura in fata carora copiii, si nu doar ei, sunt vulnerabili.

Precizari: in materie de gust cele doua nu difera prea mult, dar este totusi un gust pe care copilul il poate accepta, avand in vedere ca preponderent, in continutul fiolelor este laptisor de matca. Eu nu am depasit cura de 10 zile/luna cu fiecare din cele doua produse. I-am dat prima data 10 zile dintr-un produs, apoi 10 zile din celalalt. Pana la finalul lunii i-am dat doar vit D, adica ulei de peste. Din neatentie, odata a baut toata fiola de Protect Junior. Nu i s-a intamplat nimic, nu s-a simtit rau, dar am sarit o zi sa i-o mai dau. In cazul Nodijal Super, se consuma toata fiola inainte de micul dejun, asa ca nu am mai avut emotii.vitamine copii

Nu am probleme in administarea de pastilute sau jeleuri copilului, insa varianta lichida imi convine, cu atat mai mult cu cat ingredientele active sunt bine sigilate in fiole pana in momentul consumului, evitand astfel alterarea continutului acestora prin deschideri repetate. In plus, ca tot suntem in deplasare pe la turnee de tenis in ultima perioada, imi calculez inainte de cate am nevoie si imi iau de acasa cateva fiole.

Aceste vitamine copii si altele, asemenea lor, sunt de nelipsit din “farmacia de acasa” insa, ele vin in completarea altor obiceiuri sanatoase pe care trebuie sa le respectam referitor la rutina copiilor nostri: somnul de calitate, minim 9 ore pe noapte, minim 1 h de miscare in aer liber, reducerea timpului petrecut in fata ecranelor si nu in ultimul rand o dieta bogata in mancare gatita sanatos acasa (junk food nu se pune).

Voi ce obiceiuri sanatoase aveti in ceea ce priveste intarirea imunitatii copiilor sau a voastra? Ce vitamine copii cumparati cel mai des?

O zi minunata, cu copii sanatatosi!

XOXO

4 comments

  1. Deyutza says:

    Sincer nu iau al meu copil e destul de rezistent, noi am avut covid și el a fost bine sanatos. Insa ii cumpăr periodic vit c masticabila

  2. Maria says:

    Buna! Fetita mea are 3 ani, ai precizat ceva in articol de copii de varsta de 8 ani, crezi ca sunt bune aceste vitamine si pentru copii de varsta fiicei mele? Noi ne-am vaccinat antigripal, doarme bine, cu mancarea cam face mofturi, dar la gradinita mananca bine. Multumim pentru informatii! O zi frumoasa!

  3. Mirela Marin says:

    Vitaminele și suplimentele sunt absolut necesare pentru a -i ajuta sa treacă cu bine de viroze și virusuri. Mulțumesc de recomandare!

Leave a Reply