Lupta primordiala: cea pentru supravietuire

Cu totii am fost copii, am crescut si am devenit adulti si atunci cand devenim la randul nostru parinti constinetizam cu adevarat cate sacrificii au facut parintii nostri pentru a ne oferi un inceput sanatos in viata, sa nu ducem lipsa de nimic si mai presus de toate sa fim fericiti. Toti parintii vor ce este mai bun pentru copiii lor si mereu vor face tot ce le sta in putinta pentru a-si proteja puii. Insa cum putem sa ii protejam atunci cand nu mai putem face nimic, cand nu depinde de noi, cand cea mai de pret comoara a noastra se afla in grija unor persoane care, desi competente, nu reusesc sa depaseasca lipsurile de fond in care isi exercita meseria?
In medicina se fac mereu descoperiri de foarte mare importanta pentru cei care se lupta cu boala  insa ce faci atunci cand ai cunostintele necesare insa nu ai si echipamentul cu care sa iti exerciti competentele? Din pacate asta e situatia in care se afla marea majoritate a spitalelor din tara noastra iar victimele sunt cat se poate de nevinovate: copiii, cu precadere cei nascuti prematur.
Sistemul imunitar al unui copil, chiar si nascut la termen in cele mai bune conditii si cu cele mai bune gene mostenite de la parinti, este extrem de slab dezvoltat, astfel incat orice microb sau bacterie poate cauza si cele mai neasteptate complicatii. Imaginati-va cat de fragili si cat de supusi diferitelor complicatii sunt copiii nascuti prematur, multi dintre ei au abia cateva sute de grame, adica nici macar cat o paine, dar inimioara lor se zbate sa mentina intregul organism in stare de functionare.
Daca ati tinut vreodata un copil nou nascut in brate si ati exclamat:”Ce mic e! Unde e restul?”, ganditi-va cam cat de mic e un copil de 750gr si cat de mare este dorinta lui de a duce o lupta pentru propria viata.
Noi ii putem ajuta sa lupte pentru viata lor, ii putem ajuta sa creasca, sa aiba un inceput sanatos si sa cladeasca o baza solida pentru adultul in care se va dezvolta ulterior. Copiii sunt viitorul nostru, insa din pacate viitorul Romaniei este sumbru si nu pare ca se va transforma in nimic altceva decat o populatie imbatranita. Romania este de aceasta data pe primul loc in UE insa la un capitol la care ar trebui sa ne rusinam: mortalitate infantila. Rata mortalitatii infantile in tara noastra este de 8.5 la 1000 de nou nascuti comparativ cu media la nivelul intregii Uniuni care este de 3.9 la 1000 de nou nascuti. Insa TU ii poti salva, nu prin metode ingenioase sau elaborate ci doar prin completarea unui formular prin care directionezi impozitul de 2% pe profit catre o cauza aleasa de tine. Insa ce alta cauza poate fi mai buna decat viata?

Salvaţi Copiii România desfăşoară, până pe 25 mai 2015, campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit (corespunzător anului fiscal 2014) pentru colectarea de fonduri necesare continuării acţiunilor de dotare a maternităţilor din România. Până în prezent, în cadrul campaniei pentru reducerea mortalităţii infantile, derulată începând cu octombrie 2012, Salvați Copiii a dotat 54 de maternități din 33 de județe cu echipamente medicale performante în valoare de 4.800.000 lei.”

Fii propriul tau decident si decide TU unde se duc banii tai. Salveaza-i TU cu un simplu formular! NU te costa nimic dar pe ei ii poate costa totul!


O seara placuta!
XOXO

Leave a Reply