Oreo nu sunt doar biscuiti! Biscuitii Oreo pot fi niste ingrediente minunate in conceperea unor deserturi simple si inventive. Oreo Powder si Oreo Crumbs sunt ultimele noutati Oreo. Hai sa vezi ce poti face cu ele!
Imi aduc aminte si acum: “Ii desfaci, lingi crema si ii lipesti inapoi ca-ntr-un pupic!”. Insa ce inseamna un Oreo fara crema alba, contrastanta cu biscuitele negru? Inseamna un nou capitol: pulbere Oreo si bucatele de Oreo care pot ajuta la conceperea unor noi deserturi sau imbunatatirea altora deja existente.
Pachetul in care am primit cele doua produse continea si cateva retete asa ca am ales sa ies din zona de confort indusa de briose si inghetata si am ales sa fac un cheesecake, clatite americane si un milkshake.
Am profitat de branza de vaci pentru prajituri luata de la Lidl si am facut prima mea tarta folosind pe post de crusta pudra Oreo. Cum nu prea coc de felul meu, am luat si o tava de copt cu margini care se desprind, cu diametru de 26cm. De aici a rezultat o tarta cu crusta putin mai subtire insa extrem de delicioasa prin combinatia de ciocolata neagra, Oreo si branza usor acra de vaci. Eu am injumatatit cantitatile pentru ca nu eram sigura de calittaile mele culinare dar cu siguranta o voi reface in zilele urmatoare.
Ingrediente:
- 150g pudra de Oreo (Oreo Powder)
- 1 lingura unt topit
- 500g branza de vaci (recomand crema de branza speciala pentru prajituri, fiind mai fina)
- 1 lingura faina
- 200g ciocolata topita (a folosit Rocher si am topit-o in bain-marie)
- 2 oua
- 1 plic de zahar pudra vanila bourbon
- 1 lingurita de esenta de portocale (poate fi inlocuita cu vanilie sau alta esenta)
- 50 g zahar brut (sau orice alt inlocuitor de zahar)
- fructe proaspete sau congelate pentru ornat, fulgi de migdale, fructe confiate, frisca, orice va place (recomand fructele usor acre)
Reteta:
Se incalzeste cuptorul la 160 grade si apoi se amesteca pudra de biscuiti cu untul topit si se preseaza pe fundul unei tavi de copt. Se introduce tava in cuptor pentru 10 minute si apoi se scoate si se lasa la racit. Intre timp se amesteca cu mixerul branza de vaci, zaharul si faina. Ouale se adauga cate unul si se amesteca la treapta mica. Se adauga ciocolata topita usor racita si esenta (vanilie, portocale, etc) si se toarna peste crusta. Se lasa la copt apx 1 ora cand, se lasa la racit si apoi se introduce in frigider. Se serveste rece cu fructe deasupra chiar inainte de servire.
Clatite americane cu Oreo, sau Pancakes, Flapjack, oricum se numesc ele, sunt o varianta mai groasa a clatitelor romanesti si sunt foarte gustoase, eu reinterpretand retetele clasice de pe internet in nenumarate feluri, de la variante cu putine calorii la adevarate dezmaturi culinare. De aceasta data insa am adaugat Oreo Crumbs, bucati de biscuite Oreo, in compozitie si rezultatul a fost interesant dar si gustos: clatite albe cu portiuni negre inauntru. Se poate la fel de bine folosi si pudra daca doriti un rezultat ceva mai “bronzat”.
Clatitele americane se servesc de regula cu sirop de artar insa, se poate pune aproape orice pe ele, de la fructe, la frisca, siropuri si orice va place. Ideea e ca orice ati pune sunt foarte bune.
O ultima reteta facuta cu noile aparitii Oreo a fost o bautura asemenea unui milkshake. Am folosit ca si ingrediente lapte de cocos, zahar brut, topping de ciocolata, decoratiuni de ciocolata si bucatele de rodie.
Batand cu telul laptele de cocos rece cu zaharul am obtinut un fel de crema mai lichida. Am adaugat pudra de Oreo si am incorporat-o . Apoi, intr-un pahar cu margini acoperite cu topping de ciocolata si ornate cu decoratiuni, tot de ciocolata, am pus compozitia si am ornat cu bucatele de rodie. Nu puneti mult zahar, pudra Oreo este deja destul de dulce iar rodia aduce un echilibru intregii bauturi.
Voua ce alte idei va trec pprin cap sa faceti cu aceste noutati de la Oreo?
O seara minunata!
XOXO