Haine alaptare – o categorie speciala de haine pentru mamici. Moft sau necesitate?

haine alaptareFolosirea unor haine alaptare este o necesitate nu doar atunci cand alaptezi dar si cand, din cauza unor conjuncturi sociale sau personale, esti nevoita sa golesti singura sanii. O categorie special dedicata in acest sens este cea a topurile pentru alaptare.

Daca alaptezi si inca nu ai investit in niste haine alaptare sa stii ca ratezi niste articole vestimentare care iti vor usura cu mult viata cu bebelusul si implicit, alaptarea lui in aproape orice circumstante. Unele dintre noi sunt mai sfioase si poate alaptarea in public le inhiba, altele in schimb considera ca nu exista impedimente in alaptare atunci cand bebelusului ii este foame si mama are posibilitatea sa il alapteze. Fiecare suntem diferite, bebelusii nostri sunt diferiti si alaptarea pentru fiecare dintre noi este la fel de diferita, intima si personala, insa un lucru stim sigur: daca bebelusului ii este foame, nu exista impediment pe care sa nu il treci pentru a-i asigura bebelusului hrana.

Hainele de dinainte si cele de dupa (nastere)

Daca va uitati in garderoba unei mamici, veti crede ca sunt 3 garderobe diferite cu o plaja mare de marimi si modele: una de femeie, una de femeie gravida si una de mamica ce alapteaza si se chinuie cu eventualele kilograme in plus. Asadar, nu va uitati la cantitatea de haine pe care o mama le poate avea in sifonier, ci mai bine intrebati-va cate din ele corespund nevoilor si dimensiunilor ei actuale. Spoiler alert: foarte putine!

Poate ca unele din hainele de dinainte de sarcina le vei purta in cel mai optimist scenariu, peste 9 luni. In “Cartea bebelusului”, una din acele carti bebelusi pe care trebuie sa le ai, considerata si Biblia Parintilor, autorii William Sears si sotia lui Martha Sears, considera cea mai buna perioada de a reveni la dimensiunile dinaintea sarcinii, cea de 9 luni. Daca in cele  9 luni de sarcina ai luat kilogramele suplimentare, cea mai sanatoasa modalitate de a le da jos este tot in cele 9 luni, sau chiar mai mult daca alaptezi. Asadar, intre timp, ramai prinsa in “taramul” hainelor de gravida care nu mai au burtica sa acopere si “taramul” hainelor fara suficienti nasturi sau capse care sa se desfaca pentru a facilita alaptarea.

Majoritatea articolelor vestimentare de alaptare sunt considerate articole de lenjerie intima, asadar, un maiou de alaptare clasic se poate purta doar impreuna cu un alt articol vestimentar si nu de sine statator. In sezonul rece acesta ti-e aliat insa atunci cand mercurul din termometre creste, cand aerul cald parca te sufoca in timp ce tu cari copilul in marsupiu sau impingi un carucior la deal, maioul iese din schema vestimentara.haine alaptare

Sutienele sau bustierele sunt de mare ajutor insa numai “cuplate” cu altceva, de regula cu sistem usor de inchidere si deschidere frontala. Marele dezavantaj e ca o buna parte din san este expusa, indiferent cat te chinui sa ramai acoperita si la ce mijloace recurgi. In acest sens topurile speciale de alaptare sunt o categorie care imbina atat necesitatile de alaptare ale bebelusului cat si dorinta de intimitate a mamei.

Topurile de alaptare: chic, intime si confortabile!

Atat mulsul, cat si alaptatul, implica folosirea unor haine care sa asigure accesul usor la san. Si ce haine sunt mai comode decat cele facute special pentru alaptare? O usoara problema ar fi ca majoritatea produselor de pe piata nu reusesc sa aiba ca destinatie doar alaptatul ci includ in aceeasi categorie si sarcina! Alaptarea se produce dupa nastere, timp in care burtica descreste, facand inestetica portiunea mare de material care acoperea abdomenul. Insa, sunt si multe din ele care sunt croite in asa fel incat sa fie perfect adaptate celor doua perioade.haine alaptare

O categorie de haine alaptare de vara, cu destinatie precisa, fara sa includa perioada sarcinii, am gasit pe Iya. Branduri cunoscute producatoare de articole vestimentare pentru perioada alaptarii se regasesc acolo, inclusiv Milker, un brand danez prezent in majoritatea tarilor europene. Acesta si-a orientat productia catre piese stilate, de buna calitate, antialergenice, destinate femeilor insarcinate dar si celor care alapteaza. Un lucru e cert: face o treaba foarte buna in a restabili feminitatea in garderoba proaspetelor mamici, de a le creste increderea prin tinute simple, lejere si mai ales utile.

Topul de alaptare de la Iya a fost mereu prima mea alegere atunci cand situatia a fost de asa natura incat sa trebuiasca sa il iau pe bebe cu mine. Fiind cald afara, deshidratarea se produce mai repede la bebelusi, asadar si alaptarea trebuie sa se produca mai des. In plus, odata cu varsta si necesitatile sale de hrana cresc, acest lucru facand sedintele de alaptare mai lungi.haine alaptare

Cu topul de alaptare de la Iya am reusit sa fac fata cu brio oricaror provocari, in orice conjunctura m-am aflat pana acum. Tinut in marsupiu, bebelusul are acces imediat la san fara ca acesta sa fie expus mai mult decat trebuie si este cea mai buna modalitate de a asigura hrana acestuia atunci cand nu ai la dispozitie un loc unde sa alaptezi relaxata.

Nu toate plimbarile noastre au fost facute cu scopul relaxarii, unele au fost facute din necesitate, iar unei mame care alapteaza si are doi copii dupa ea, situatia ii este cu atat mai dificila. Cu topul de alaptare, am redus nivelul de stres si am reusit sa imi duc la bun sfarsit treburile prin faptul ca aveam un bebelus hranit si odihnit care m-a ajutat sa raman concentrata pe ceea ce aveam de facut.

Asadar, mamici care alaptati, nu va chinuiti inutil cu haine incomode, cu dorinta de a pastra o anumita intimitate atunci cand alaptati sau cu stresul cauzat de un copil care doreste poate doar putin afectiune la san! Topurile de alaptare sunt cea mai buna varianta ce poate fi purtata deasupra unui sutien de alaptare si care asigura atat un confort termic pe timp de vara cat si o lejeritate si usurinta in alaptare. Hai sa ne facem zile usoare cu un alaptat comod!

O zi minunata, dragi mamici!

XOXO

Leave a Reply