Tableta Kara8 de la nJoy

Ce cauti de fapt la o tableta? Cum stii ca ea este aleasa atunci cand te uiti la ea, o butonezi si iti lasi degetele sa iti alunece fin pe ecran? Pana acum cativa ani nici nu ti-ai fi imaginat ca s-a putea inventa ceva atat de util, mic si cuprinzator cum este tableta. Un device hibrid, o incrucisare intre nevoia de comunicare data de  telefon si nevoia de informatii redata de laptop. Dar iat-o ca acum e mai la moda si mai “consumata” de romani decat shaworma cu de toate. Mai portabila decat un laptop insa cu display net mai generos decat al unui telefon, tableta ofera cele mai bune solutii de comunicare, multimedia si functionalitate web intr-o forma atragatoare si compacta. Asta am gasit eu in tableta Kara 8 a celor de la nJoy.
Kara 8 este o tableta buget care ofera cea mai buna performanta la unul dintre cele mai bune preturi intrunind cele mai potrivite componente si redand fidel cale mai utile aplicatii.
Partea de hardware se prezinta in felul urmator: procesor quad-core 1.3 GHz, 7.9″, 1024 x 768, IPS, 8.6mm grosime, 1 GB DDR3, 8 GB, 3G, Wi-Fi, Bluetooth, GPS, Camera 5MP spate, 2MP fata, Dark Iron, Aluminiu.

Procesorul quad-core este cel mai utilizat la aceasta categorie de device-uri, fiind o tehnologie destul de avansata, ultima noutate in domeniu, din cate stiu eu, fiind octa-core. Nu vreau sa dezinformez, nu sunt blogger de IT, e ceea ce a ajuns la urechile mele 😉 Va ziceam ca acest procesor quad core e impartit in 4 parti, fiecare parte fiind un mic centru de calcul si procesare a informatiei, permitand astfel rularea unor numar mai mare de aplicatii fara a ingreuna functionarea tabletei. Cei 1.3 GHz  reprezinta timpul de procesare al comenzilor primite de utilizator, si anume: 1.3 secunde. Pentru un ecran de 7.9 inchi are o rezolutie mai mult decat buna: 1024 x 768 ajutata de tehnologia IPS. Ca vorbim de IPS (In-Plane Switching) ea este tehnologia care diminueaza timpul de raspuns fata de display-urile predecesoare (TFT). Acest sistem foloseste un mod de aliniere diferit al cristalelor lichide pentru obtinerea unei reproduceri semnificativ mai precise a culorilor si unghiuri de vizualizare mai largi si timp de raspuns mai mic, transmitand astfel mult mai rapid informatia pe touch screen.

La o grosime de numai 8.6mm, ea incorporeaza o memorie RAM de 1GB dispusa pe 3 placute (deci, 1Gb DDR3), o memorie interna de 8Gb si un sistem Android 4.2.2 care pana acum s-a dovedit a fi cel mai fezabil pe tablete. Cele doua camera (fata si verso) nu mai sunt de mult o noutate, la fel cum nu mai este o noutate ca una vine echipata mai bine pentru a face poze si alta doar pentru efectuarea convorbirilor. Camera frontala ofera cei 2MP mai mult decat suficienti sa putem participa la un video-call iar camera de pe verso ofera o claritate si calitate mai buna datorita celor 5MP. Parerea mea o stiti in acest sens: daca nu va este destul cat ofera device-urile alternativa e sa va luati un aparat foto performant daca aveti pretentii de profesionalism. Camerele sunt facute pentru utilizatorii care fac poze in interes personal, in captarea amintirilor si nu pentru a le expune in galerii de arta.

Un plus adus spatiului de stocare este acel card microSD care poate completa memoria interna de 8GB cu inca 32 GB, mai mult decat destul pentru o buna functionare a tabletei si a necesitatii noastre de stocare a diferitelor documente. In orice caz, se recomanda a fi facut un back-up pe o sursa de stocare externe ( ca un  HDD extern) daca credeti ca aveti date importante.

Ca orice device din zilele noastre el nu poate exista de sine statator sau neaccesorizat. Asadar, microfonul incorporat capteaza fidel vocea iar portul pentru casti ne ofera intimitatea dorita intr-un video-call si ne ajuta sa vizionam complet un film  atunci cand imprejurimile creaza un zgomot pe care nu il putem neglija. Totodata, e de bun simt sa folosim castile in spatiile publice pentru a nu deranja pe ceilalti. Butonul de Reset aduce tableta la stadiul din fabrica si este ultima solutie, dupa ce eliminam pe rand toate celelalte optiuni deoarece dupa apasarea lui vom pierde toate datele stocate din momentul cumpararii ei. Portul USB poate fi folosit atat la incarcarea ei cat si conectarea acesteia cu alte device-uri, in cazul in care dorim sa fim mai “mecanici” si nu ne folosim de tehnologia bluetooth care este mult mai la indemana si mai practica. Astfel se pot conecta tastaturi, mousuri, etc.

La celalalt capat se gaseste butonul de oprire/deschidere si tastele de volum.
Ca tot vorbim de multimedia, formatele audio pe care aceasta le suporta sunt: MP3, WAV, OGG, FLAC, APE, AAC, WMA, formatele de imagini: PNG, BMP, GIF, JPEG, formatele video: 1080P, AVI, MP4, RM, RMVB, FLV, MOV, MKV. Celelalte formate acceptate sunt: Adobe DRM, EPUB, TXT, FB2, PDB, RTF, Suporta PDF si vine cu un set de informatii preinstalate cum ar fi: Wall-Street.ro, Chrome, Play Store, Gmail, YouTube, Google Maps, Google Search, E-Book, Adobe Reader.

Carcasa din aluminiu protejeaza difuzorul situat in spatele tabletei care, contrar marimii, reda un sunet destul de bun. Imi place la nebunie si logo-ul cu happy face, desi sunt constienta ca asta nu ar trebui sa fie un atuu atunci cand imi aleg o tableta.
Ca si concluzie, cred ca mi-as alege o tableta asemanatoare cu Kara 8 de la nJoy insa doar daca as putea sa ii schimb carcasa si sa fie in alta culoare. Nu ma pasioneaza deloc culoarea insa la pretul comercializat ofera exact, daca nu mai mult chiar, decat orice alta tableta cu aceleasi caracteristici.
Voi ce caracteristici cautati la o tableta?
O seara frumoasa!
XOXO

One comment

Leave a Reply