Remedii pentru arsurile minore. Pasii pe care sa ii urmezi in caz de accident

Bucataria este locul din casa in care se intampla cele mai multe accidente, iar uleiul incins este implicat in multe dintre acestea. De aceea este bine sa cunosti din timp cateva remedii pentru arsurile minore, ca sa poti urma pasii corecti atunci cand ai parte de aceasta neplacere. Usturimea si inflamatia sunt simptomele care apar, de regula, la o arsura a pielii si sunt destul de neplacute. Pentru a ameliora senzatiile, urmeaza pasii de mai jos.arsurile minore

Primele remedii pentru arsuri solare

La scurt timp de la producerea arsurii, tine zona respectiva sub un jet de apa rece timp de cateva minute. Nu aplica imediat uleiuri vegetale ori pansamente pentru ca pot impiedica pielea sa respire, prelungind astfel si perioada de recuperare a tesuturilor afectate.

Desi multe persoane aplica remedii naturiste pentru arsuri, cum ar fi miere ori albusul de ou, medicii avertizeaza in privinta acestora. Desi aceste ingrediente naturiste au efecte antibacteriene, pot inrautati situatia in cazul unor arsuri mai grave. Cel mai bine este sa se foloseasca creme ori lotiuni de la farmacie ori de la un magazin naturist, special concepute pentru arsurile de gradul I ori de gradul II. Arsurile mai grave, de gradul III si IV, necesita ingrijire medicala de urgenta.

Remedii pentru arsuri solare: cea mai buna solutie

In topul celor mai bune remedii pentru arsuri solare  este emulsia Biafine de la Pfarma. Acest produs este indicat in arsuri de gradul I si II si eritem secundar in cazul tratamentelor radioterapeutice. Daca nu poti sa diferentiezi cele doua tipuri de arsuri, afla ca este suficient sa fii atent la simptome. Arsurile de gradul I sunt la nivelul pielii si se caracterizeaza prin inrosire si prin o usoara senzatie de usturime. Arsurile de gradul II sunt foarte dureroase, pielea este rosie, acoperita cu basici ce contin un lichid galbui.

Hidratarea straturilor superioare ale epidermei si stimularea procesului de reparare a pielii sunt principalele beneficii ale emulsiei cutanate Biafin. Senzatia de piele fierbinte si de usturime va disparea in scurt timp de la utilizare. Produsul se aplica in strat gros peste zona afectata.  Maseaza usor pana cand emulsia este absorbita complet in tesuturi. Repeta aplicarea, de mai multe ori pe zi, pana la vindecarea completa.

Aplica remediile de mai sus in caz de arsuri minore. Acesta reprezinta primul ajutor in caz de accident.

9 comments

  1. NITA DIANA says:

    Bine de știut! Din fericire, nu m-am confruntat cu astfel de probleme. Încerc să stau departe de sursele, care mi-ar putea provoca răni.

Leave a Reply