Retete pentru copii. Astazi EU gatesc!

retete penjtru copiiCartea cu retete pentru copii de la Cartemma e o adevarata sursa de inspiratie pentru cei mici. De la deserturi la mic dejun si pana la supe creme si paste, retetele din “Astazi Eu Gatesc” sunt atragatoare pentru orice copil.

Cu imagini intuitive, aceste retete pentru copii ajuta copiii sa priveasca partea amuzanta a mancarii. O supa crema de broccoli devine supa verde, o supa crema de rosii devine rupa rosie, iar una de morcovi si linte devine una portocalie. Totodata, sunt o multime de deserturi pe care cei mici le pot face cu ajutor minim din partea noastra. Noi am ales o prajitura si o bautura: prajitura cu fructe ascunse si granita.

Prajitura cu fructe ascunse este delicioasa si perfecta pentru mofturosii care nu mananca dulceata sau gem. La noi dulceturile nu se prea mananca, micuta chiar si clatitele  le prefera simple sau, ocazional cu crema de ciocolata. Asadar, un borcan de 400 de grame de dulceata de capsuni s-a facut imediat nevazut in compozitie.retete penjtru copii

Ingrediente: 1 si 1/2 cana de faina, 3 oua, 1 cana de gem de prune, 1/2 cana de ulei, 1 cana de fulgi de migdale, 2 lingurite de bicarbonat, 1 lingurita de scortisoara, 1 lingurita de ghimbir si 1/2 lingurita de cuisoare (eu am folosit 3 picaturi de ulei esential de cuisoare de la Fares).

Se amesteca toate ingredientele pana la omogenizare si apoi se pun in tava la copt la temperatura de 180grade timp de 40 de minute. Prajitura este aromata, aduce usor cu o turta dulce doar ca aluatul este moale si pe alocuri crocant datorita fulgilor de migdale. Dintr-o prajitura am hranit cam 6 persoane 🙂retete penjtru copii

Bautura preferata pe timp de vara a micutei mele a fost granita. Desi nu sunt de acord cu combinatia de sirop cu gheata zdrobita, i-am mai luat in plimbarile noastre cate un pahar mic. Acum insa am descoperit ca putem face foarte usor granita si in casa cu zeama de la 5 lamai, 5 linguri de zahar, un pahar de apa, putin ghimbir razuit si 1/2 lingurita de turmeric. Se pune toata compozitia intr-unvas si se tine minim 12 ore la congelator. Inainte de servire se sparg cristalele de gheata. Puteti regla cantitatea de miere/zahar dupa plac, noua ne place mai acrisoara. Dintr-o cantitate ies cateva portii generoase de granita. In plus, daca se topeste o poti transforma usor intr-o limonada rapida.retete penjtru copii

Costumatia a fost asigurata de JouJou toys (jucarii educative) si personalizata de micuta. Odata cu boneta de bucatar, si-a intrat imediat in rol si a inceput sa dea ordine sa ii aduc una si alta pentru retete.

Daca va ganditi sa initiati copilul in bucatarie sau daca va doriti sa petreceti putin timp impreuna facand ceva amuzant si util, aceasta carte cu retete pentru copii este foarte intuitiva chiar si pentru cei care inca nu stiu sa citeasca. Ilustratiile sunt foarte haioase si inteaga reteta pare o joaca de copii!

Cartea “Astazi eu gatesc” o puteti gasi la Editura Cartemma, alaturi de alte povesti pentru copii numai bune de citit inainte de culcare.

O zi minunata!

Leave a Reply